Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
"Drets" demana la retirada de la campanya SCC perquè vulnera la llei electoral

La campanya de Societat Civil Catalana infringeix l’article 50.5 de la LOREG segons el qual les persones jurídiques no poden fer campanya

24/09/2015 Política
"Drets" demana la retirada de la campanya SCC perquè vulnera la llei electoral "Drets" demana la retirada de la campanya SCC perquè vulnera la llei electoral

L’equip de juristes Drets ha demanat a les quatre juntes provincials la retirada de la campanya electoral iniciada aquest dimecres per l’associació Societat Civil Catalana amb l’eslògan “Pongamos fin al separatismo”, així com l’obertura d’un procediment sancionador contra l’entitat unionista.

En el recurs que ha fet arribar a les Juntes Provincials de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, Drets argumenta que aquesta campanya va molt més enllà del posicionament propi d’una entitat cobert per l’article 20 de la Constitució Espanyola, ja que constitueix una sèrie programada i clara d’actes de campanya electoral que pretenen condicionar o orientar el vot dels ciutadans el proper 27 de setembre tot alterant el lliure i igualitari joc democràtic en favor de les opcions que defensen la unitat d’Espanya (per les quals pretén captar el sufragi) i en detriment d’aquelles dues opcions que defensen la independència de Catalunya.

Es tracta, doncs, d’una clara vulneració de l’article 50.5 de la LOREG: “(...) ninguna persona jurídica distinta de las mencionadas en el apartado anterior podrá realizar campaña electoral a partir de la fecha de la convocatoria de las elecciones, (...)”. Per Drets, SCC ha vulnerat aquest article de forma massiva, amb àmplia publicitat, i en diferents formats, com ara falques publicitàries en ràdio, anuncis als diaris, anuncis als transports públics de Barcelona (autobusos de TMB a Barcelona) i un enviament massiu de cartes amb falsos arguments sobre les pensions que la mateixa entitat afirma que van dirigides a tots els jubilats.

En aquesta línia, Drets sol·licita a les Juntes electorals provincials que s’ordeni a l’associació Societat Civil Catalana el cessament immediat de l’esmentada campanya i que s’iniciï el corresponent procediment sancionador.

Recentment, el col·lectiu Drets ja va acudir als jutjats de Manresa per interposar una querella contra Josep Ramon Bosch, president de Societat Civil Catalana per haver amenaçat i injuriat nombroses personalitats catalanes des d’un perfil de Facebook sota la identitat de “Fèlix de Sant Serní de Tavernoles”. Arran d’aquesta querella, el jutjat d’instrucció número 3 de Manresa dilluns va obrir diligències prèvies.

L’associació Drets

És una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. En el transcurs del darrer mig any ha acudit en deu ocasions a la Fiscalia, en tres casos per denunciar piulades d’odi i amenaces contra els catalans a la xarxa social Twitter i també contra diversos mitjans de comunicació com ara el diari ABC i diverses personalitats com Felipe González per comparar el dret a decidir dels catalans amb el nazisme.

Drets també va denunciar els partits falangistes pels seus discursos d’odi el 12 d’octubre a Montjuïc, i és acusació popular en el cas dels DNIs dels jutges sobiranistes que va publicar el diari La Razón. Recentment ha posat en marxa un observatori de pluralisme polític als mitjans de comunicació estatals per denunciar la nul·la presència de líders polítics sobiranistes a ràdios i televisions amb seu a Madrid

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid