Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
Drets, Òmnium i ANC, a favor de la llibertat d’informació i d’expressió

Als mitjans de comunicació estatals tertulians i polítics no independentistes suposen el 96%; als mitjans catalans, el 52,4%

18/09/2015 Política

L'associació de juristes Drets, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han denunciat aquest matí la manca de pluralitat informativa en els mitjans de comunicació estatals. L'informe Observatori27S, com les paraules ahir del Síndic de Greuges de Catalunya, constata que, en les tertúlies d'aquests mitjans, la representació de les opcions no independentistes suposa el 96% mentre que en els mitjans catalans és del 48%.

Les entitats també han denunciat la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de considerar la Via Lliure a la República Catalana com a acte partidista i, així, obligar la televisió pública catalana a compensar en hores d'emissió els partits no independentistes. 'Vivim en un estat d'excepcionalitat informativa i democràtica', ha sentenciat Jordi Sánchez, president de l'ANC. «La mobilització de la Meridiana va ser organtizada per les entitats civils i, per tant, no va ser un acte de campanya electoral», ha afegit.

En aquest sentit, les entitats han fet dues crides: per una banda, han instat els partits polítics a renunciar als espais electorals apel·lant la democràcia i la llibertat d'expressió. De l'altra, «als ciutadans a fer de pont per fer arribar el missatge de les formacions independentistes a la ciutadania» sense necessitat d'intermediaris. «El procés el fem la gent i per això volem que la informació circuli entre el màxim de gent possible».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid