Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
El jutge imputa dos alts directius d’Iberpotash i tres de la Generalitat per delicte ambiental

El regidor de la CUP a l’ajuntament de Sallent, Albert Junyent, creu que “la denúncia penal per delicte ambiental és un pas més que fa la CUP per forçar que l’empresa i les administracions compleixin la legalitat i l’explotació minera treballi de manera adequada”.

03/06/2015 Territori
El Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Manresa, imputa l’empresa minera Iberpotash, dos alts directius de l’empresa i tres alts directius de la Generalitat per presumpte delicte contra els recursos naturals i el medi ambient i per prevaricació ambiental. El jutge admet la querella de la CUP de Sallent, presentada l’octubre de l’any passat.

Els imputats són l’empresa Iberpotash SA; José Antonio Martínez Álamo, conseller delegat d’Iberpotash en el moment de la denúncia; Lluís Fàbregas, director general de Medi Ambient d’Iberpotash; Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Maria Assumpta Farran, directora general de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya; i Jordi Agustí, director de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tots els imputats ho són per un presumpte delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, mentre que als tres directius de la Generalitat també se’ls imputa un presumpte delicte de prevaricació ambiental.

El jutge també requereix al Departament de Territori i Sostenibilitat que en un termini de 30 dies aporti la documentació que especifica la querella de la CUP.

La CUP de Sallent valora positivament que s’iniciï el procés judicial. El regidor de la CUP a l’ajuntament de Sallent, Albert Junyent, creu que “la denúncia penal per delicte ambiental és un pas més que fa la CUP per forçar que l’empresa i les administracions compleixin la legalitat i l’explotació minera treballi de manera adequada”. La CUP també destaca “la lluita constant durant molts anys d’associacions i col·lectius del Bages per la preservació del medi ambient i perquè les mines de potassa compleixin la legalitat i no contaminin l’entorn i l’aigua.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid