Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament sexual
28-J: Dia Internacional per l'Alliberament Sexual

Aques mes de juny i principis de juliol es preveuen desenes d'actes i manifestacions arreu del país al voltant del 28 de juny, Dia Internacional per l'alliberament lèsbic, gai, transsexual, bisexual, interssexual, queer +.

25/06/2015 Gènere

Col·lectius i entitats han posat especial èmfasi en l'esperit de lluita i de canvi que acompanya aquesta data, recordant un any més, els fets de la nit del 28 de juny del 1969 al bar Stonewall Inn de Nova York. Durant una batuda policial, els clients del local, freqüentat per persones LGTB, es van rebel·lar contra un poder repressiu que els hi negava els drets i la seva dignitat humana pel sol fet de viure una realitat sexual diferent a la norma establerta. Per aquest motiu, cada 28 de juny es commemora l'inici de la lluita per l'alliberament sexual.

Enguany, la Comissió Unitària 28 de juny formada per diferents entitats i organitzacions en lluita per l'alliberament sexual ha triat el lema "El meu cos és un camp de batalla. Els nostres cossos no estan al servei del sistema heteropatriarcal". Assenyala que "és un tema ampli, que inclou vàries sensibilitats; per això enguany aquest manifest del 28 de juny ha procurat recollir les diverses reivindicacions i sensibilitats del col·lectiu".

Tot recordant que el 1977, el 28 de juny, es va convocar a Les Rambles la primera manifestació de l'alliberament al país. Per manifestar que "Avui rebem l'herència d'aquelles persones que es van rebel·lar per a què avui puguem continuar avançant i resistint pels nostres drets. Ens reunim per a alçar la veu, per a lluitar contra les mentides, la negació, els mites, les distorsions, la injustícia, les discriminacions i exigir canvis, tant com per a mantenir els drets aconseguits".

Manifest de Poble Lliure: Amb totes les eines i amb tota la força, lluitem per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersex!

Mobilitzacions

A la Comissió Unitària 28 de juny trobareu una gran diversitat d'activitats arreu del territori. També a la nostra Agenda (encara hi posarem més, tant punt ens vagin arribar).

Tot i així remerquem:

Manifestació a Blanes

Divendres 26 de juny 2015 - 20.00h

Lloc: Passeig de dintre, 29, Blanes
Bus gratuït de Barcelona a Blanes d'anada i tornada
18.00h - Sortida des de la estació de busos de Fabra i Puig
01.00h - Tornada des de Blanes a Barcelona finalitza en Pl. Catalunya

Manifestació a Barcelona

Dissabte 27 de juny 2015 - 18.30h
Lloc: Plaça Universitat. Barcelona
DJ's camió: Rajah & Electronikboy
Recorregut: Pl. Universitat, c. Pelai, Les Rambles, c. Ferran i Pl. Sant Jaume

Manifestació a Palma

Lleis per la Diversitat, Drets per a la Igualtat

Ben Amics tancarà el mes de l'Orgull LGTBI a ritme de batucada i amb la XXI Gala del Siurell Rosa i Dimoni Rosa. Sota el lema 'Lleis per a la Diversitat, Drets per a la Igualtat', el col·lectiu LGTBI iniciarà la Manifestació de l'Orgull a la Plaça de Cort a les 19 hores el proper 27 de juny i, durant els últims dies del mes, celebrarà la 'Summer Pride Week', després de veure's obligat a suspendre la celebració de l'Orgull LGTBI a l'aire lliure. La mobilització compta amb el suport de la L’STEI Intersindical

Concentració a Tarragona

València: 27 de juny, 19:30h, Parterre

Lleida: 27 de juny, 18:30h, Plaça Sant Francesc

Girona: 28 de juny, 12h, Pont de Pedra

Valora
Vídeos
28J de 2015: Lleis per la Diversitat, Drets per a la Igualtat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid