Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'Expressió
L'Alcalde de Badalona censura un dimoni reivindicatiu

Entre les 13:30h i les 14h, el servei de la neteja de la ciutat, seguint les directrius de la Guàrdia Urbana, ha retirat la figura del dimoni al·legant el compliment de les ordres de l’alcalde de la ciutat.

10/05/2015 Política
Aquest matí, l’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona "L'espurna", ha organitzat una animada rua per portar un ninot que satiritzava Xavier García Albiol com un dimoni als peus del gran dimoni que, com és tradició a Badalona, cremarà per les Festes de Maig de la ciutat.

La rua ha iniciat el seu recorregut al Casal Antoni Sala i Pont, la seu de l’Esquerra Independentista de la ciutat, i ha avançat ràpidament fins a la Plaça de la Vila, on, entre consignes, s'ha llegit un manifest preparat per a la ocasió. La comitiva ha seguit el seu recorregut fins a la rambla, on ha topat amb la paradeta informativa preparada pel Partit Popular. Membres del partit que governa l’ajuntament han insultat els i les joves de l'Assemblea de joves i han cridat “¡viva Franco!”, tot fent la salutació romana. Un cop passades les vies de tren, la rua s’ha dirigit al Pont del Petroli, on l'Espurna ha llegit de nou el manifest juntament amb membres i simpatitzants de la candidatura Guanyem Badalona en Comú, a la qual l’Espurna dóna suport. Un cop llegit el manifest, la rua ha prosseguit pel passeig marítim fins arribar davant del dimoni que cremarà aquesta nit, i a la base del qual ha estat col·locada la figura que emulava Albiol.

L’acció volia posar de relleu el menyspreu que el govern del Partit Popular de la ciutat efectua sistemàticament contra la cultura popular badalonina. I és que l’Espurna denuncia que, amb Xavier García Albiol com a alcalde, el popular dimoni de la Festa de Maig ha perdut el seu sentit, ja que tradicionalment ha tractat temes d'actualitat o realitzat crítiques o reivindicacions, però si mirem els darrers resultats dels concursos per escollir el dimoni, podem observar que les propostes reivindicatives o satíriques han estat bandejades sistemàticament.

Això, per als militants de la organització política juvenil l'Espurna, suposa una ocultació progressiva de les expressions de cultura popular a la ciutat de Badalona, i per tant, un atac a la seva gent. Els joves denuncien també les polítiques dretanes, racistes, classistes, masclistes i xenòfobes que el Partit Popular desenvolupa a la ciutat.

Tanmateix, entre les 13:30h i les 14h, el servei de la neteja de la ciutat, seguint les directrius de la Guàrdia Urbana, ha retirat la figura del dimoni al·legant el compliment de les ordres de l’alcalde de la ciutat. Membres de l’organització independentista juvenil han demanat als treballadors del servei de neteja que els retornessin la figura, però aquests s’hi han negat, exposant que les directrius eren portar-lo directament a la deixalleria. Els membres de l’Espurna estan preparant un vídeo de denúncia de la censura que han patit a mans del Partit Popular d’Albiol, que ja comença a difondre's a les xarxes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid