Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAHC de Sabadell allibera el 4t bloc de la ciutat per a famílies sense alternativa

La Plataforma manifesta que han augmenten els casos d'impagament de lloguer de famílies sense ingressos ni possibilitats d'aconseguir un habitatge.

11/04/2015 Drets i Llibertats

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha alliberat aquesta tarda el 4t bloc amb 27 habitatges a la ciutat, al carrer Puig i Cadafalch 43-49. En el moment de l'cupació, més de 400 persones han ocupat el bloc mentre la Policia Municipal s'ho mirava de lluny i en cap moment ha intervingut en l'acció. Cap a les 20h havia prevista una Assemblea Oberta per gestionar l'edifici.

El bloc d'obra nova, que mai no ha estat habitat i porta més de 4 anys buit, és propietat d'una gran empresa constructora i un grup promotor. Aquest ha estat el 17è bloc alliberat per la campanya d'ocupació de blocs "Obra Social la PAH" i el 4t a Sabadell.

L'obra Social de la PAH ja ha assegurat ue més de 2.500 persones, que les entitats financeres i els poders públics han deixat al carrer, tinguin un sostre on viure. Ara bé, segons la PAHC, la problemàtica segueix creixent davant la passivitat del govern municipal i autonòmic de generar canvis profuns en la gestió pública en matèria d'habitatge, tot i remarcant, que ja no són famílies incapaces de pagar una hipoteca les que es queden sense vivenda, sinó que augmenten els casos d'impagament de lloguer de famílies sense ingressos ni possibilitats d'aconseguir un habitatge.

Davant aquesta situació, la Plataforma ha manifestat que la "PAHC és actualment, l'únic agent social que ha estat capaç de fer propostes pràctiques i generar victòries davant les entitats financeres per a garantir que ni una sola persona de la ciutat estigui al carrer mentre segueixen havent-hi milers i milers de pisos buits; i hi ho hem fet, sempre, a través de la desobediència civil i l'organització col·lectiva".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid