x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HABITATGE
LA PAHC Bages ocupa un edifici de CaixaBank a Manresa per allotjar a famílies

A la capital del Bages, aquesta acció és especialment significativa perquè en aquesta ciutat, el 24% dels habitatges estan buits

28/06/2013 Drets i Llibertats

Cap a les 20h d'ahir, membres de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHCB) iniciaven l’ocupació del bloc de pisos situats el carrer del Puig Cardener de Manresa. El bloc té set pisos i és de nova construcció, propietat de CaixaBank. La Plataforma ha decidit alliberar el bloc per allotjar dues famílies que es troben en una greu situació de precarietat d’habitatge.

Amb aquesta acció, la PAHC Bages s’afegeix a la campanya de l’Obra Social de la PAH que a Catalunya, a dia d’avui, ja ha alliberat 12 edificis a ciutats com Sabadell, Terrassa o Girona. L’Obra Social de la PAH es proposa amb aquestes accions, recuperar la funció social dels habitatges buits, garantint que la família no quedi al carrer, aguditzar la pressió sobre les entitats financeres perquè acceptin la dació en pagament i el lloguer social i forçar les administracions públiques perquè adoptin, d’una vegada per totes, les mesures necessàries per garantir el dret a un habitatge.

A Manresa, aquesta acció és especialment significativa perquè en aquesta ciutat, el 24% dels habitatges estan buits (Terrassa és la segona en el rànking amb un 15%), mentre no paren de créixer les famílies que no tenen una vivenda digna.

En els darrers mesos, la PAHC del Bages ha aconseguit aturar desnonaments, subhastes de vivendes de famílies afectades, i en alguns casos, ha aconseguit fins i tot el lloguer social i la dació en pagament. Malgrat tot, hi ha famílies que han obtingut una dació en pagament, però no tenen un lloc on viure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid