Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Convoquen l'homenatge a les víctimes del franquisme de València

L'homenatge es fa anualment al cementeri general de València, enguany organitzat per la Plataforma per la Memòria Històrica del País Valencià, on s'han recollit dades de que hi ha més de 26.000 persones soterrades en les fosses comunes més grans d'Europa.

14/04/2015 Drets i Llibertats
Hui a les 11:30 h. la Plataforma per la Memòria Històrica del País Valencià ha convocat una roda de premsa a la Societat Coral El Micalet de València. El motiu de la convocatòria és la convocatòria anual de la Plataforma per la Memòria del País Valencià en record, homenatge, memòria i justícia a les víctimes del franquisme al cementeri general de València que es realitzarà el proper dissabte dia 18 a les 10,30h.

A la roda de premsa han assistit representants de la comissió organitzadora i de les distintes entitats i partits que conformen la Plataforma per la Memòria del País Valencià, ja que es commemoren 84 anys que "el poble va fer tremolar el poder de les oligarquies que es sustentaven en les seues institucions: l’església, l’exèrcit, el poder terratinent, la indústria d’explotació obrera… Temps de lluita i d'unitat popular que obriren el camí cap a l’alliberament de les dones i, també, dels pobles de la Península que havien mantingut la seua identitat front a la imposició." També s'ha lliurat el manifest que es llegirà diumenge.

Més de 26.000 víctimes

Els registres recullen més de 26.000 persones, amuntegades en forats molt profunds que s’anaven omplint a poc a poc amb cada afusellament, amb cada tortura, amb cada linxament, amb cada mort per fam i malalties segons dades de la Plataforma. Fins a 10 persones en cada forat, numerades als registres per la posició que ocupaven. Moltes d’aquestes posicions no hi són apuntades, fent palès que assassinaren i soterraren molta més gent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid