Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Ruta de la vergonya a Sóller i homenatge als defensors de la legalitat republicana
11/02/2015 Història
Dissabte passat, l'Associació Memòria de Mallorca, juntament amb l'Assemblea Republicana, la Unitat Cívica per la República i el Col∙lectiu Albaïna, varen organitzar a Sóller un recorregut pels llocs més emblemàtics i alhora més repressiu de l'època franquista. La convocatòria va ser un èxit i un clam més per aconseguir l'eliminació dels monuments franquistes que encara podem trobar avui en dia.

L'acte s'inicià a la plaça de la Constitució, on es llegiren les peticions fetes a l'Ajuntament per la retirada dels monuments feixistes del municipi, les quals ni foren respostes. La comitiva marxà cap a “el monument de los Caídos”, on es feu la lectura d'un manifest, denunciant que en plena democràcia encara hi ha en peu aquests monuments feixistes i exigint així la seva retirada. A continuació es feu una visita a Es Llatzeret, edificació que fou habilitada com a presó per represaliats pel bàndol sublevat, i es feu una ofrena floral col∙lectiva en la seva memòria.

L'acte acabà davant la Creu de Muleta, dedicada al militar feixista Lizazoain. Després de la lectura dels fets ocorreguts, foren especialment emotives les intervencions dels nets dels carabiners afusellats arran l'enfrontament produït en aquell mateix lloc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid