Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31D
Anhels d'independència pels carrers de Sóller en la IV Marxa de Torxes

La marxa, un acte pioner a Mallorca, amb l'objectiu d'ésser l'expressió popular i col·lectiva de reivindicació nacional

29/12/2014 Política

Un any més, un centenar de persones van participar ahir a la tradicional Marxa de Torxes pel dret a decidir , que enguany ha arribat a la quarta edició. 

La marxa, que s'emmarca en els actes de la Diada del 31D d'enguany, ha recorregut els principals carrers de la Vall fins a arribar a la plaça, deixant un regerol de llum al seu pas. S'hi han pogut escoltar proclames i crits en defensa del dret a decidir i de la independència.

Després de la manifestació s'ha fet un sopar i una ballada popular al col·legi de Sant Vicenç de Paü. La ballada ha estat amenitzada pels músics de l'Estol de Tramuntana i pels balladors d'Aires Sollerics. També hi ha hagut sopar calent, amb veure i postres.

D'altra banda, divendres a vespre, la comissió 31D de Sóller organitzà l'acte infantil emmarcat dins la Diada de Mallorca. De nou, es van dur a terme el conta-contes amb dues històries emmarcades en la història de l'Illa: La rondalla del Rei en Jaume i la història de Guifré el Pilós. També es va celebrar, a la biblioteca Municipal, un taller de pintura per als més petits.

"Desobediència"

El lema de la Diada d'enguany triat per l'Esquerra Independentista ha estat "Desobeïm. Per uns Països Catalans socialistes i feministes". Entre els actes destaca la manifestació, que enguany sortirà del Passeig del Born, a les sis de l'horabaixa del 30 de desembre, i recorrerà bona part del centre històric de Ciutat.

Abans de la gran marxa, des del migdia, hi haurà una sèrie d'esdeveniments a la plaça del Tub, que inclouen un acte polític i un concert acústic. També convocaran un dinar popular el mateix dia 30 i molts actes previs que marcaran les dates amb les activitats, participació i reivindicacions populars.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid