Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Xirinacs
Tret de sortida als actes de l'Aplec Xirinacs

Aquest dimecres s'ha realitzat la xerrada "Desobediència i poder popular. El llegat de Lluís Maria Xirinacs" 

30/07/2014 Notícies

Aquest dimecres s'ha donat el tret de sortida aquest dimecres als actes de l'Aplec Xirinacs que culminarà diumenge al Pla de Can Pegot, a Ogassa (Ripollès), on s'homenatjarà el polític, escriptor, sacerdot i activista.

L'aplec, que enguany arriba a la seva tercera edició, ha començat amb una xerrada titulada "Desobediència i poder popular. El llegat de Lluís Maria Xirinacs" a la qual hi han participat el diputat de la CUP Quim Arrufat; Joan Parés, membre de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, i Gabriela Serra, activista dels moviments socials. Tot seguit s'ha celebrat un sopar-tertúlia al Cafè de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses amb els mateixos ponents.

L'acte, que està organitzat per la CUP, també vol ser una iniciativa a favor de la desobediència civil de cara a la convocatòria del referèndum del 9 de novembre.

L’exposició “Xirinacs, la resistència i la consciència”

Dilluns passat es va inaugurar l’exposició que repassa els trets més significatius de la vida i pensament de Xirinacs. La mostra es podrà visitar en horari d’estiu fins divendres 15 d’agost a la Sala Tosca del Café de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

“Xirinacs, la resistència i la consciència” és una exposició commemorativa editada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) en homenatge al filòsof i pensador amb motiu del 5è aniversari de la seva mort.

El III Aplec Xirinacs

L'Aplec d'Homenatge tindrà lloc el diumenge 3 d'agost sota el lema "El futur es construeix desobeint". L'aplec està organitzat per l'Esquerra Independentista i pretén reconèixer "la lluita incansable de Xirinacs pels drets i llibertats del poble català".

L'acte, que arribarà enguany a la tercera edició, se celebra al Pla de Can Pegot, el lloc on el polític, escriptor i activista va passar els seus darrers dies “en la soledat i el silenci” després de “viure esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles”, tal com va deixar escrit.

Consulta els detalls de tots els actes a l'agenda de Llibertat.cat.

Visita guiada per als mecenes de XIRINACS

L'homenatge incorporarà a més una visita guiada al Pla de Can Pegot, on hi ha un monòlit dedicat a Xirinacs. A la ruta hi podran participar de franc els mecenes de XIRINACS, el documental que hagin aportat 50 euros o més.

La ruta i les explicacions aniran a càrrec de Lluís Planas, director del projecte El Camí, que explicarà aspectes de la figura de Xirinacs relatius a la seva vida, el seu immens i plural llegat i la seva singular forma de morir.

La visita tindrà lloc el segon dia del Camí de Vidabona (Ripollès) que es realitzarà del 2 al 5 d'agost de 2014: una ruta que recorrerà les quatre etapes del Camí de Vidabona, seguint els mites que en Lluís M. Xirinacs va sembrar a través de la seva mort-ofrena i del seu Dietari Final per aquests indrets del Ripollès, al peu de la Serra Cavallera i del Taga. Aquest itinerari comença a Sant Joan de les Abadesses, passant per Ogassa, per l'alberg en rehabilitació El Negre i acabant a Ripoll.

Fes ara la teva aportació i ajuda a fer realitat XIRINACS, el documental

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid