Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Documental
XIRINACS, el documental, assoleix l'objectiu de finançament

Llibertat.cat publica un nou tràiler per a seguir recollint aportacions quan encara queden 5 dies de Verkami

04/08/2014 Notícies

XIRINACS, el documental, el treball que impulsa Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs i que realitzarà Zeba Produccions, ha assolit l'objectiu mínim de finançament que permetrà que esdevingui una realitat.

El projecte, que es finança a través de micromecenatge a Verkami, ha superat els 12.000 euros gràcies a les aportacions de 313 persones.

Tot i així, els impulsors del documental volen donar una darrera empenta a la campanya de micromecenatge per tal de fer possible el documental, que està pressupostat en 20.000 euros.

Per això, quan encara queden 5 dies per a col·laborar amb el projecte, Llibertat.cat publica un nou tràiler del documental. Un emotiu vídeo amb algunes de les imatges que apareixeran al treball audiovisual que es presentarà públicament l'any que ve.

El vídeo recull imatges del funeral de Lluís Maria Xirinacs que va tenir lloc el 16 d’agost del 2007 a Santa Maria del Mar previ a un acte de comiat al Fossar de les Moreres. En la gravació es palpa la tristesa que va suscitar la mort de Xirinacs i els suports i seguidors que tenia.

Així mateix, apareixen imatges del dia en què Xirinacs va sortir de la presó i va ser rebut entre aplaudiments i abraçades. El 27 d'octubre de 2005 va ingressar a la presó a l'edat de 74 anys per ordre de l'Audiència Nacional, que l'acusava d'apologia al terrorisme per declarar-se 'amic d'ETA' en un discurs l'any 2002 al Fossar de les Moreres.

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid