Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Els cinc independentistes detinguts acusats de ser membres de Terra Lliure passen a declarar a l’Audiència Nacional

Els cinc independentistes detinguts acusats de ser membres de Terra Lliure passen a declarar a l’ Audiència Nacional

30/01/1985 Tal dia com avui

El 30 de gener de 1985 els cinc independentistes detinguts acusats de ser membres de Terra Lliure passen a declarar a l’ Audiència Nacional i surt a la llum l’existència de tortures. Enric Pascual és posat en llibertat sense càrrecs, i els altres quatre ingressen a la presó; Montserrat Tarragó a Yeserías i Carles Sastre, Jaume Fernàndez i Josep Lluís Rovira a Carabanchel. El dia abans (29 de gener) els cinc detinguts són portats a Madrid, a disposició de l'Audiència Nacional, que per manca de temps per prendre declaracions els fa ingressar incomunicats a la presó. Josep Lluís Rovira surt de la presó sense fiança el 13 de febrer.

Les detencions van provocar moltes mobilitzacions populars a Barcelona, Perpinyà, Reus i Alcanar i la fugida d'alguns activistes de TL.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid