Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1978 Mor l'ex-batlle franquista de Barcelona Joaquín Viola Sauret en una acció atribuïda a l'Exèrcit Popular Català

1978 Mor l'ex-batlle franquista de Barcelona Joaquín Viola Sauret en una acció atribuïda a l'Exèrcit Popular Català

25/01/1978 Tal dia com avui

El 25 de gener de 1978 l'ex-alcalde franquista de Barcelona Joaquin Viola i la seva dona Montserrat Tarragona moren al seu domicili del Passeig de Gràcia de Barcelona. Tres homes i una dona van entrar al domicili i van col·locar al pit de l'ex-alcalde una bomba que va explotar quan la dona de Viola va voler arrencar-la, fet que va provocar la mort del matrimoni. L'acció va ser atribuïda a l'Exèrcit Popular Català i la policia va acusar als patriotes catalans que havien estat detinguts pels cas Bultó feia pocs mesos de ser els autors materials de l'assalt, tot i que l'any 1986 no van ser reconeguts per alguns dels testimonis dels fets.

Joaquín Viola va nèixer a  Ávila el 26 de juny de 1913, va fer el batxillerat a la Seu d'Urgell, es va llicenciar en Dret a Barcelona i va obtenir el doctorat a Madrid. Als anys 30 ja era un dirigent dels estudiants catòlics i de dretes. Després del fracàs del Cop d'Estat del 18 de juliol de 1936 va fugir de la zona republicana per Andorra i França i va passar a Pamplona, a la zona franquista, on es va incorporar a l'exèrcit feixista com a alferes provisional; després va ser ascendit a tinent . "Yo considero normal que uno, para defenderse del enemigo, haga cuanto esté a su alcance", diria anys més tard. Al front de Terol va ser greument ferit i des de llavors va formar part dels "caballeros mutilados". L'any 1975 Viola va ser nomenat Alcalde de Barcelona pel Governador Civil Rodolfo Martín-Villa, durant el seu mandat es va fer popular la frase "Viola a la cassola".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid