Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1977 Reaccions als assassinats policials i parapolicials

1977 Reaccions als assassinats policials i parapolicials

25/01/1977 Tal dia com avui
El dia 25 de gener de 1977 al Principat de Catalunya comencen les aturades espontanies en protesta per les morts policials i parapolicials dels últims dies. Les protestes s'estenen al 26 amb la crida de les centrals sindicals. El dia 27 ja són massives  segons informa Vázquez Montalbán a la revista Triumfo del 5 de febrer del 77, «dijous (27) van parar gairebé 200.000 treballadors, en algunes zones industrials es va superar el 80% d'atur. Aquest mateix dia 10.000 barcelonins van assistir al funeral pels laboristes madrilenys. A la tarda quatre mil persones es van manifestar per les Rambles i van rebre una resposta contundent per part de la policia; ferits de bales de goma i un ferit de bala «de les de veritat», disparada a menys de vint metres de distància ». Segons la revista Cuadernos para el Diálogo al dia 27 paren 250.000 treballadors a tot Catalunya.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid