Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP PAÏSOS CATALANS
La CUP torna a exigir la convocatòria immediata d'eleccions en clau «plebiscitària i constituent»

Arrufat: «Cal urgentment convocar eleccions plebiscitàries per decidir si volem ser un país lliure i cal un procés constituent per decidir quin país volem.»

31/12/2014 Política
La CUP ha tornat a reclamar avui, després del discurs de cap d'any del President Mas, la convocatòria immediata d'eleccions. El diputat Quim Arrufat ha urgit a Mas «alçar el peu del fre», ha deixar de «jugar partidistament amb el procés» i convocar eleccions immediatament. Per Arrufat és «urgent i imprescindible» que es convoquin uns nous comicis al Parlament de Catalunya per tal surti un nou mandat cap a la independència.

Per Arrufat, el President de la Generalitat «va parlar sobre els tres grans temes que més preocupen, però sense realisme i sense aportar propostes pràctiques». El diputat de l'esquerra independentista ha recordat que el 2014 «ha estat l'any, de nous, de la impunitat de la corrupció, de la impunitat dels de dalt. Hem vist Botín evadir 2000 milions d'impostos impunement, hem vist Núñez complir només un 5% de la condemna i Millet ha tornat a passar el Nadal a casa. Però alhora ha estat l'any de l'inici dels judicis a la família Pujol per evasió i als dirigents de Catalunya Caixa per corrupció. ambdós casos a partir també d'acusacions populars.»

El diputat també ha volgut recordar que aquest també ha estat l'any dels talls de llum a més de 13.000 famílies «que passaran les festes sense electricitat per ser pobres», i l'any del rècord en desnonaments «que tristament encapçala Catalunya al conjunt de l'Estat». Pel que fa a les apostes econòmiques del govern, Arrufat les ha titllat de «fracàs» i ha posat com exemples el fracàs en la privatització d'ATLL «que acabarem pagant entre tots». fracàs en el projecte de BCN World, fracàs en la venda de patrimoni per salvar els comptes, fracàs en les polítiques d'austeritat i retallades «que no han servit per sanejar comptes ni per tenir millor tracte fiscal amb l'Estat i els mercats.»

«I finalment, 2014 ha estat l'any del 9N al qual cal donar continuïtat amb la convocatòria immediata d'unes eleccions que Artur Mas es nega a convocar apel·lant a una retòrica ja buida a la unitat en una sola i única llista» ha volgut reblar el diputat independentista. Per Arrufat «cal urgentment convocar eleccions plebiscitàries per decidir si volem ser un país lliure i cal un procés constituent per decidir quin país volem. És a dir, cal sotmetre a decisió de la gent via eleccions anticipades si hi ha una majoria social per la independència i si hi ha una majoria social per fer un tomb de 180 graus en les polítiques per posar l'economia i l'Estat al servei de la majoria.»

En aquest sentit, la CUP ha recordat que ja es troba treballant intensament per articula una «candidatura excepcional» amb diverses organitzacions independentistes, anticapitalistes, ecologistes i municipalistes. Aquest espai de treball ja ha acordat un primer marc polític que es basa en tres eixos: ruptura amb el marc jurídico-polític; defensa d’un canvi de model econòmic, social, territorial i energètic basat en mesures concretes que responguin a les necessitats de les classes populars; i per unes noves institucions del poder popular. Per tal de presentar públicament aquest espai de treball es celebrarà un acte el proper dissabte 10 de gener, a les 17:30h, al Casino L'Aliança del Poblenou a Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid