Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
Rajoy llença 519.800 euros en el dispositiu policial del 9-N

El govern espanyol va desplaçar 1.500 agents antidisturbis per a res

10/11/2014 Política

Des del cap de setmana de Tots Sants diversos grups de la Unidad de Intervención Policial (UIP) del Cos Nacional de Policia van ser desplaçats des de diversos punts de l’Estat espanyol per cobrir el dispositiu de seguretat dissenyat per a complir la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional. A ells es van sumar progressivament efectius del Grupo de Reserva y Seguridad (GRS) de la Guardia Civil. En total, només amb aquestes unitats, el desplaçament superava els 1.500 agents. Aquest pla portava dissenyant des de setembre i es va dotar econòmicament per garantir la seva viabilitat.


El cost total de mantenir l'operatiu previst fins dimecres vinent, serà de 519.800 euros només pel que fa a dietes de menjar i pernoctació dels agents desplaçats, a més del combustible dels vehicles. Però a aquesta quantitat cal sumar les hores de treball entre els dies de desplaçament i les lliurances que corresponen als agents una vegada que tornin a les seves destinacions d'origen.


Pel que fa als 900 agents dotats pel Cos Nacional de Policia, el pressupost del cos haurà de desemborsar 273.600 euros per cobrir el dispositiu desplegat fins diumenge, més 136.800 euros per mantenir el que s'ha dissenyat fins dimecres vinent. Una quantitat que podria ampliar-se a raó de 76 euros per agent i dia en el termini que es decideixi ampliar l'operatiu en cas de ser necessari.  El cost del desplaçament de la Guàrdia Civil, és molt inferior, de moment s'han emprat 49.500 euros en concepte de dietes dels efectius desplaçats. En conjunt, el cost del combustible i recanvis necessaris per als furgons policials enviats a Catalunya és de 60.000 euros.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  9. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid