Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat amb Kurdistan
Unes 200 persones es manifesten a Barcelona en suport amb els resistents kurds de Kobanê

Durant els parlaments s’ha denunciat el paper de Turquia i la seva connivència amb l'Estat Islàmic

12/10/2014 Internacional

Unes 200 persones s’han concentrat avui, 11 d’octubre, a la Plaça de Catalunya de Barcelona en solidaritat amb la regió kurda de Kobanê, Síria. Posteriorment han marxat en manifestació fins al consolat de Turquia on han realitzat una protesta pacífica, tal i com ha informat KurdisCat-Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan.

La concentració ha tingut l’adhesió d’una vintena d’entitats entre les que hi havia les forces parlamentàries ERC, ICV-EUiA i CUP.

En els diferents parlaments, en català i kurd, s’ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê. Membres de la comunitat turca a Catalunya també han denunciat aquests fets i el govern islamista de l’AKP.

La concentració s’ha dissolt amb un parlament de KurdisCat on s’ha agraït la presència als assistents i s’ha destacat que molts d’ells eren catalans. Cal pensar que la majoria de mobilitzacions per Kobanê a Europa les protagonitzen kurds exiliats. D’aquesta manera la nació catalana mostra el seu tarannà internacionalista. Tanmateix hi ha assistit kurds residents a Catalunya que han agraït profundament la mobilització.

Després des mesos d’atacs, el passat 15 de setembre el grup fonamentalista Estat Islàmic (IS) va trencar la línia de front a la regió Síria de Kobanê i va posar setge a la ciutat. Els grups kurds d’autodefensa de Kobanê han posat una heroica resistència tot i la inferioritat numèrica i d’armes.

Kobanê va proclamar la seva autonomia dins de Síria el passat 26 de gener i és un petit enclavament kurd a la frontera amb Turquia. L’IS ha anunciat que assassinarà tots els kurds que capturi i les seves amenaces s’han mostrat fins ara reals davant de les càmeres de tot el món
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid