Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
La resistència kurda de Kobanê ha repel·lit un altre atac de l’Estat Islàmic

L'assalt simultani pels fronts est i sud ha estat aturat per les Forces de Defensa Popular (YPG) i les Forces de Defensa Femenines (YPJ) que han començat a fer accions suïcides.

07/10/2014 Internacional

Segons informa la web KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan, les YPG van aconseguir destruir com a mínim un tanc dels atacants. Segons les YPG van morir 76 membres d'Estat Islàmic i 15 de les YPG. L'Observatori Sirià pels Drets Humans xifra en 27 els atacants fonamentalistes morts.


L'acció suïcida de la comandant Arîn Mîrkan, mare de dos fills, va suposar un cop molt dur per Estat Islàmic. Mîrkan va immolar-se contra un grup de membres d'Estat Islàmic al turó de Mishtenur on va tenir lloc una lluita aferrissada. Desenes de membres de l’Estat Islàmic foren morts en el sacrifici de Mîrkan. L’Estat Islàmic va concentrar el seu esforç en Mishtenur, situat al sud est de Kobanê per tal de penetrar a la ciutat que ataca de forma intensiva des de fa 21 dies amb artilleria pesada i milers d'activistes islamistes. Malgrat estar en inferioritat (les YPG només disposen de fusells antics, AK-47 i llença granades) la resistència de la milícia kurda està deixant bocabadat el món. El bombardeig amb tancs i morters sobre Kobanê ha estat constant el cap de setmana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid