Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Editorials
L’Editorial Moll plega tocada per la crisi del llibre

L'Editorial Moll s’ha acomiadat, afectada per la crisi del llibre, precursoar del Diccionari Català-Valencià-Balear de Mossén Alcover

20/10/2014 Cultura

L’Editorial Moll ha decidit tancar les portes després de 80 anys d'oferir incomptables publicacions per a la cultura catalana.

Aquesta mítica editorial mallorquina s’ha acomiadat públicament a través d’un comunicat penjat a les xarxes socials. A l'escrit expliquen que no poden fer front a la crisi que travessa el sector del llibre.

L'empresa va presentar concurs de creditors ara fa tres anys, cosa que la va obligar a reduir la plantilla a la meitat. Aquestes mesures, però, no han servit per reflotar l'editorial.

Una història de resistència cultural

L’editorial va ser fundada l’any 1934 pel filòleg Francesc de Borja Moll i es va convertir en un referent de la llengua i la cultura catalanes.  Va suposar la continuació de l'obra cultural que va iniciar el 1896 Antoni Maria Alcover i Sureda amb la publicació del primer volum de l'Aplec de Rondaies Mallorquines, format actualment per un conjunt de 24 volums.

Entre altres iniciatives, el 1962 va acabar el Diccionari català-valencià-balear de10 volums, inventari exhaustiu de la llengua catalana, i el 1953 va promoure la Biblioteca Raixa.

El 1991 va editar la Biblioteca Bàsica de Mallorca, una col·lecció de cinquanta volums, amb el suport del Consell de Mallorca. En destaca el primer títol, el "Llibre d'amic e amat", de Ramon Llull, i el setè, "Els poetes romàntics de Mallorca".

En 80 anys d'història ha publicat més d'un miler de títols en més de 40 col·leccions en llengua catalana, d'escriptors clàssics i contemporanis mallorquins, però també d'arreu dels Països Catalans, com ara Joan Fuster, Manuel de Pedrolo o Maria Aurèlia Capmany.

Valora
Vídeos
L'Editorial Moll tanca les portes després de 80 anys
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid