Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
El municipalisme visualitza el seu suport a la consulta al Palau de la Generalitat

920 dels 947 ajuntaments han manifestat el seu suport a la celebració de la consulta

04/10/2014 Política

Aquest migdia, alcaldes i regidors han lliurat al president de la Generalitat, Artur Mas, les mocions aprovades a 920 ajuntaments, diputacions i consells comarcals en suport de la consulta.

En acte solemne, els alcaldes han anat lliurant al secretari del Govern, Jordi Baiget, i al secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, les mocions aprovades als ajuntaments a favor de la consulta. Els documents han quedat aplegats en diverses taules i han estat lliurades a Mas seguint la distribució territorial per vegueries. L'acte s'ha realitzat al Pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat, ple de gom a gom.

A continuació,  han obert els parlaments els presidents de les dues entitats impulsores de la moció. l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El primer discurs ha anat a càrrec de l'ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que ha apuntat que “Hi som la gran majoria, 920 ajuntaments. Ho fem des de la diversitat, com és Catalunya, un país ric i divers”. Buch també ha remarcat que el món local farà costat al president. “Quan et giris, ens veuràs al darrere teu”, fent referència a Mas.

Per la seva banda, el president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que han fet aquest pas perquè “ens ho reclama la nostra gent”. També ha comentat que molts ciutadans pregunten als representants dels municipis “si ens sortirem” i els demanen que no defalleixin”. “A partir d'avui, quan ens demanin si ens sortirem, podrem dir que si”.

Després ha parlat, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut posar de manifest la imatge d'unitat que es trasllada a l'exterior i el paper de la capital catalana en el procés. “La imatge de Barcelona fent costat a aquest moviment crec que ens dóna una força especial i fa entendre al món la força d'un poble”.

Artur Mas ha tancat els parlaments, tot dient que la visualització del món muncipalista de l'acte d'avui formaran d'aquí a uns anys part de la història del país, i que els alcaldes i alcaldesses que hi han participat, com a representants del poble de Catalunya, en seran els protagonistes. També ha agraït la tasca dels alcaldes i regidors. "Sense aquesta feina, el país no aguantaria".

El cant dels Segadors, interpretat per la Coral Sant Cugat del Vallès ha clós l'acte i tot seguit, els alcaldes han aixecat les vares de l'autoritat municipals fent alhora crits d'independència

Tot recordant el 1918

El lliurament dels acords de ple municipals es produeix 96 anys després de la concentració de 1.046 alcaldes a la plaça de Sant Jaume per mostrar el suport del món local a la Generalitat en defensa de l'autonomia, en un procés que va acabar posant les bases del primer projecte estatutari.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid