Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUBA
Seminari sobre nacionalisme català a l’Havana

Els dies 28, 29 i 30 de setembre a l’Havana es farà un seminari sobre el nacionalisme català a Cuba commemorant els 86 aniversari de l’Assemblea Constituent del Separatisme Català que tingué lloc entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre de 1928 a L’Havana

27/09/2014 Internacional

El seminari se celebrarà al Departament d’Estudis Lingüístics i Literaris de la Facultat d’Arts i Lletres de l’Havana. El programa comença amb una introducció al nacionalisme català per Marta Escartín i Barbara Beatriz Laffita i amb la intervenció de Lluís Costa per parlar del nacionalisme com a punt de trobada entre cubans i catalans. El 30 de setembre, hi ha programades xerrades sobre temes com les associacions catalanes independentistes a Cuba durant el segle XX o les repercussions del nacionalisme català a Cuba al llarg dels anys vint. L’últim dia de les jornades estarà dedicat a les publicacions cubanes i la imatge que han construït del català i Catalunya.

Les jornades del seminari sobre el nacionalisme català a Cuba coincidiran amb el 86 aniversari de l’Assemblea Constituent del Separatisme Català que tingué lloc entre el diumenge 30 de setembre i el dimarts 2 d’octubre del 1928 a L’Havana. En les sessions de 1928, entre altres qüestions, es va aprovar La Constitució Provisional de la República Catalana que consta de 302 articles i destaca pel seu contingut progressista d’acord amb l’època. En aquells anys els catalans radicats a Cuba eren al voltant de 17.000. Estaven organitzats en nombroses societats benèfiques, lúdiques i polítiques. Entre aquestes darreres destacaven el Centre Català de L’Havana,  el Catalunya Grup Nacionalista Radical de Santiago de Cuba, el Bloc Nacionalista Cathalonia de Guantánamo i la Germanor Catalana de Camaguey. Algunes tenien les seves pròpies publicacions i la més notòria fou l’antològica La Nova Catalunya, del Centre Català de L’Havana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid