Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Helicòpters militars sobrevolen les comarques catalanes

Un conjunt de maniobres d'helicòpters amb distintius militars arreu del territori, avui al matí, han començat a preocupar la població, per la clara sospita que obeeixin a una intimidació de l'Estat davant el procés democràtic de la consulta del 9N

29/09/2014 Política

Cap a les 11h d'avui al matí i fins les 12h diversos helicòpters militars han sobrevolat les comarques catalanes. Justament ahir es va cloure la denominada "Festa del Cel", que enguany s'ha portat a terme a Mataró. Tot i això moltes persones han atribuït els vols dels helicòpters d'avui a l'esdeveniment aeronàutic realitzat durant el cap de setmana a la capital del Maresme.

Els helicòpters, amb un distintiu d'una gran bandera espanyola, ha estat vistos en diferents punts del Principat de Catalunya.

Per una banda, cap a les 11,30h, un grup de 6 d'aquests helicòpters amb distintius militars han estat vistos al Vallès Oriental, al Vallès Occidental i en diferents indrets de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, fins al Llobregat.

També han estast vistos a la mateixa hora un grup de dos helicòpters militars que sobrevolava les terres d'Aiguamúrcia, a la comarca de l'Alt Camp.

A les xarxes socisl ja s'han començat a veure mostres de preocupació per la clara sospita que aquests "vols" obeeixin a una intimidació de l'Estat davant el procés democràtic de la consulta del 9N.

Dos anys de desfilades, maniobres i fatxanderia militar

Els dos darrers anys passats s'han destacat per les reiterades notícies de desfilades i maniobres de cossos de l'exèrcit espanyol a diferents indrets de Catalunya. També han estat notícia les escandaloses relacions de l'exèrcit espanyol amb grups ultradretans, que s'han evidenciat en situacions com l'homenatge a la Brigada Cóndor o la pervivència dels grups paramilitars de les Hermandades de Legionarios amb finançament públic, com el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Una presència de legionaris paramilitars (no actius, però pertanyents a les Hermandades) en forma de marxes marcials pels carrers de ciutats com Badia del Vallès, Mataró, Sabadell o Sant Pere de Ribes.

A l'abril va conèixer la notícia que militars espanyols fatxendejaven pels carrers de Reus,  poc temps després que es denunciessin les maniobres o desfilades de militars espanyols a Collserola, el Montseny, Girona, la Garrotxa, el Berguedà, Esplugues i Barcelona. Ja el setembre de 2013 un grup de militars espanyols va ser detectat acampat als peus del Pedraforca. Uns casos més recents van ser el de les amenaçants maniobres militars a Montserrat, dos dies abans de la proclamació de Felip VI com a rei, així com la presència de militars espanyols fent "exercicis" al Parc Natural del Montseny.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid