Forces d'ocupació
Helicòpters militars sobrevolen les comarques catalanes

Un conjunt de maniobres d'helicòpters amb distintius militars arreu del territori, avui al matí, han començat a preocupar la població, per la clara sospita que obeeixin a una intimidació de l'Estat davant el procés democràtic de la consulta del 9N

29/09/2014 Política

Cap a les 11h d'avui al matí i fins les 12h diversos helicòpters militars han sobrevolat les comarques catalanes. Justament ahir es va cloure la denominada "Festa del Cel", que enguany s'ha portat a terme a Mataró. Tot i això moltes persones han atribuït els vols dels helicòpters d'avui a l'esdeveniment aeronàutic realitzat durant el cap de setmana a la capital del Maresme.

Els helicòpters, amb un distintiu d'una gran bandera espanyola, ha estat vistos en diferents punts del Principat de Catalunya.

Per una banda, cap a les 11,30h, un grup de 6 d'aquests helicòpters amb distintius militars han estat vistos al Vallès Oriental, al Vallès Occidental i en diferents indrets de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, fins al Llobregat.

També han estast vistos a la mateixa hora un grup de dos helicòpters militars que sobrevolava les terres d'Aiguamúrcia, a la comarca de l'Alt Camp.

A les xarxes socisl ja s'han començat a veure mostres de preocupació per la clara sospita que aquests "vols" obeeixin a una intimidació de l'Estat davant el procés democràtic de la consulta del 9N.

Dos anys de desfilades, maniobres i fatxanderia militar

Els dos darrers anys passats s'han destacat per les reiterades notícies de desfilades i maniobres de cossos de l'exèrcit espanyol a diferents indrets de Catalunya. També han estat notícia les escandaloses relacions de l'exèrcit espanyol amb grups ultradretans, que s'han evidenciat en situacions com l'homenatge a la Brigada Cóndor o la pervivència dels grups paramilitars de les Hermandades de Legionarios amb finançament públic, com el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Una presència de legionaris paramilitars (no actius, però pertanyents a les Hermandades) en forma de marxes marcials pels carrers de ciutats com Badia del Vallès, Mataró, Sabadell o Sant Pere de Ribes.

A l'abril va conèixer la notícia que militars espanyols fatxendejaven pels carrers de Reus,  poc temps després que es denunciessin les maniobres o desfilades de militars espanyols a Collserola, el Montseny, Girona, la Garrotxa, el Berguedà, Esplugues i Barcelona. Ja el setembre de 2013 un grup de militars espanyols va ser detectat acampat als peus del Pedraforca. Uns casos més recents van ser el de les amenaçants maniobres militars a Montserrat, dos dies abans de la proclamació de Felip VI com a rei, així com la presència de militars espanyols fent "exercicis" al Parc Natural del Montseny.