Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
La xarxa recull la memòria gràfica de la resistència secreta d'EPOCA

Dues pàgines de Facebook recullen imatges i documents sobre la clandestinitat d'EPOCA i la repressió contra els lluitadors independentistes, que ha aparegut paral·lament a la publicació de l'estudi d'Oriol Falguera i de les memòries d'Àlvar Valls

23/07/2014 Història

Amb la promoció del dos llibres publicats enguany que tracten d'anomenat Exèrcit Popular Català (EPOCA) s'han fet públics nombrosos documents i imatges sobre aquesta organització independentista.

Aquestes imatges i documents fins ara inèdits s'han conegut gràcies al treball de molts anys d'invesgitació d'Oriol Falguera (Mollet del Vallès, 1972) sobre el grup clandestí EPOCA (que existí actiu els anys 1969-1979) i el Front Nacional de Catalunya (FNC). Paral·lament, les memòries d'Àlvar Valls publicades per Edicions del 1979 també han desvetllat alguns interrogants sobre la vida clandestina d'aquesta organització secreta, així com de l'evolució política del FNC.

Aquestes imatges i documents s'han penjat periòdicament a dues pàgines de Facebook per a la promoció de sengles llibres. També s'han difós puntualment al Twitter per a la promoció d'aquestes dues novetats editorials. Contenen imatges d'armes i logística militar, documents, cartells, plànols, manuscrits, etc. sobre la clandestinitat d'EPOCA i la repressió contra els lluitadors independentistes. 

Un museu virtual sobre la història de la resistència independentista

"Àlvar Valls militància presó i exili" és la pàgina de Facebook que ha recollit aquests documents gràfics i informacions per promocionar el llibre amb el mateix títol, que va finalitzar l'actualització de la pàgina un cop es va publicar el llibre de memòries.

"L’exèrcit Popular Català. 1969-1979. La Casa" és la pàgina que ha publicitat el llibre amb el mateix títol, obra d'Oriol Falguera. Aquesta pàgina encara s'actualitza, amb tota mena d'informacions i documents sobre l'independentisme històric i la resistència clandestina.

A Llibertat.cat publiquem algunes d'aquestes imatges per oferir una idea de la importància d'aquest recull de fotografies i documents històrics, de gran importància per a la història i per la formació del moviment independentista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid