Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Puerto RICO
L'ONU analitzarà avui una resolució que ratifica el dret de Puerto Rico a l'autodeterminació i la independència

El Comitè Especial de Descolonització de l'ONU analitzarà avui una resolució que ratifica el dret de Puerto Rico a l'autodeterminació i la independència, i exhorta els Estats Units a possibilitar el que es sol·licita.

23/06/2014 Internacional
Presentat per Cuba, amb el suport de Veneçuela, Nicaragua, Equador i Bolívia, el text insisteix a més a més en el caràcter llatinoamericà i caribeny de l'illa, i en el reclam de llibertat del pres polític boricua Oscar López Rivera, qui el mes passat va complir 33 anys empresonat als Estats Units.

Es tracta de la trentena tercera vegada que s'adopta una iniciativa sobre la causa boricua, coincidint amb els anys d'empresonament del lluitador López Rivera, segons informa la copresidenta del Movimento Independentista Nacional Hostosiano (MINH), Wilma Reverón Collazo. La resolució demana a Washington que permeti als porto-riquenys atendre el complex escenari nacional des de postures sobiranes.

Ahir diumenge, diverses organitzacions independentistes van manifestar-se per l'autodeterminació de l'illa (la manifestació va transcórrer per la zona turística de la capital). Els porto-riquenys de tots els sectors que busquen la independència de l'illa de l'administració dels Estats Units, es van mobilitzar i van lliurar a turistes nord-americans informació sobre la situació que actualment viuen els ciutadans d'aquesta nació caribenya.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid