Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Periodisme
Ràdio Terra començarà a emetre l'1 de setembre

Si la campanya de micromecenatge que comença aquesta setmana tira endavant, el primer mitjà de comunicació amb presència arreu dels Països Catalans serà una realitat

19/05/2014 Comunicació

Ràdio Terra [web, twitter, facebook] comença a caminar. Malgrat que encara és un projecte, aquest nou mitjà de comunicació va adquirint forma i avançant per a convertir-se en la primera ràdio amb presència arreu dels Països Catalans.

Si tot va segons el previst, Ràdio Terra començarà a emetre a partir de l'1 de setembre d'enguany. Això, però, només serà possible si s'aconsegueix recollir la quantitat econòmica mínima per a finançar l'estudi central de la ràdio, que estarà instal·lat a Reus.

La campanya, que acollirà la plataforma de micromecenatge TotSuma, s'iniciarà aquesta mateixa setmana, segons han explicat els promotors de Ràdio Terra, que demanaran el mínim indispensable de diners per a poder habilitar la infraestructura necessària que permeti començar a emetre.

Un corresponsal a cada comarca

D'assolir la recaptació total, Ràdio Terra engegarà motors per començar a perfilar la graella de continguts de la mà dels socis, col·laboradors i corresponsals. A hores d'ara, i quan encara ha de ser una realitat, la ràdio ja disposa d'almenys una persona a cada comarca del país, i la totalitat de corresponsals ja frega la setantena.

A banda, compta amb la col·laboració d'una quinzena de mitjans de comunicació d'arreu del país -entre els quals hi ha Llibertat.cat- que contribuiran a completar la informació territorial i periodística. És el cas de les Illes, on es té el suport d'Ona Mediterrània i Contrainfo.cat. Paral·lelament, disposa d'un ventall obert de col·laboradors i experts en diversos àmbits temàtics que enriquiran el repertori de programes que es realitzin.

Primera assemblea de Ràdio Terra

Ràdio Terra va celebrar dissabte passat la seva primera assemblea a Reus en el marc de la trobada de casals i ateneus dels Països Catalans. En aquesta primera trobada s'hi van aplegar una trentena de socis, col·laboradors i corresponsals del projecte.

A la reunió, els promotors del nou mitjà, Sergi Franch i Xavi Milian, van explicar el recorregut fets fins ara, van donar detalls del projecte de micromecenatge i van explicar que un cop assolit el finançament tocarà habilitar tècnicament l'estudi i definir els continguts periodístics del mitjà per començar a emetre al setembre.

Una quarantena de xerrades i 150 socis

La campanya de micromecenatge arrenca després d'un cicle de presentacions públiques de Ràdio Terra arreu del territori i després d'haver aconseguit superar els 150 socis que amb les seves quotes garantiran la viabilitat econòmica del projecte, que és independent, horitzontal i autogestionat.

Els impulsors del mitjà, juntament amb els corresponsals de què disposa la ràdio, han realitzat una quarantena de xerrades a diferents indrets per a difondre el projecte. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid