Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Europees
L’ANC crida a “desbordar les urnes” el 25 de maig

Carme Forcadell assegura que “la consulta del 9 de novembre comença el 25 de maig”

19/05/2014 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic avui el manifest del seu posicionament respecte les eleccions europees del 25 de maig. En roda de premsa celebrada a la seu de l’ANC, la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, i els membres del Secretariat Nacional Pere Pugès i Noemí Morral han fet una crida als sobiranistes a votar; i a fer-ho per les opcions que defensen la consulta del 9 de novembre (CiU, ERC i ICV-EUiA).

Forcadell ha remarcat que “la consulta del 9 de novembre comença el 25 de maig”, i ha assegurat que “necessitem representants que expliquin que exercirem el dret a l’autodeterminació”. “Europa ens mira”, ha afegit Forcadell, que ha considerat “paradoxal” que al debat de candidats europeus es parlés sobre els processos polítics existents a Escòcia i a Catalunya; mentre que al debat entre els principals candidats espanyols no se’n fes referència. “Nosaltres estem en campanya electoral”, ha conclòs Forcadell, fent referència a la mobilització de les assemblees territorials per impulsar la participació d’unes eleccions amb un molt baix percentatge de vots.

En aquest sentit, Morral ha remarcat que es repartiran díptics informatius animant a la participació arreu del país i ha remarcat la importància que per a l’ANC té la internacionalització del procés; posant com a exemple la campanya “The World meets Catalonia”, presentada aquest matí en roda de premsa a Girona.

Pugès, per la seva banda, ha explicat les negociacions que ha mantingut l’ANC durant mesos per tal d’aconseguir una candidatura unitària, primer, i aconseguir que els partits incorporessin al seu programa uns punts “irrenunciables”, explicats a la Declaració de Febrer. “L’actuació unitària en aquests punts programàtics s’ha aconseguit amb escreix i ens hem de felicitar”, ha conclòs Pugès.

El manifest aprovat pel Secretariat Nacional de l’ANC crida a “desbordar les urnes amb un missatge socialment plural, però nacionalment clar i unitari: votarem la nostra llibertat el 9 de novembre”

Valora
Vídeos
El 25M el teu vot és l'estrella!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid