Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Adéu amic, patriota, company, camarada!
19/06/2013 Jordi Navarro
Jordi Navarro, geògraf i regidor a Girona per la CUP Jordi Navarro, geògraf i regidor a Girona per la CUP
Avui ens ha arribat una notícia colpidora. La mort sobtada del nostre estimat amic i company de lluita, Toni Lecha. Una persona que sempre guardaré en el record. Era d'aquelles persones anònimes, discretes, respectuoses, treballadores, valentes, que ens ajuden a fer la vida més fàcil. Era especial i conèixer-lo i compartir tantes coses amb ell ha estat un goig, un autèntic privilegi.

El vaig conèixer a Girona ara fa uns 10 anys aproximadament, quan es va fundar la CUP a Girona. Les seves reflexions, la seva experiència i saviesa, van ser claus per la creació d'un nucli de la CUP a la ciutat. Al seu cantó vaig aprendre moltes coses, tantes, que no puc recordar-les totes. Em quedo això sí, amb l'amic i la bona persona que era. Més enllà de la seva trajectòria militant, la seva fermesa i el seu encomanadís entusiasme lluitador, hi havia un bon home, sempre disposat a donar un cop de mà, sempre afable i amable.

Amb ell hem compartit centenars d'assemblees, de lluites, de projectes, de manifestacions i mobilitzacions de tot tipus. També hem compartit amb ell passejades i excursions per racons de Girona; visites guiades per conèixer el llegat històric de la classe treballadora a la ciutat; passejades per recuperar el patrimoni natural de Girona, a les Pedreres i a les Hortes de Santa Eugènia. Manifestacions per la llengua, per la independència, assemblees amb la XDS i tantes i tantes coses més.

Va ser un dels membres fundadors de la CUP i en va ser un autèntic pal de paller. Tenia la capacitat innata de generar consens, d'integrar diferents generacions i de fer conviure la complexitat. I tot això ho feia fent-se estimar perquè tantes i tantes hores de combat junts van anar generant unes complicitats i un afecte que perduraran sempre més. De vegades tenia la sensació que ell era com una mena de patriarca d'una gran família de revolucionaris i revolucionàries. Els seus consells i la seva bonhomia el feien un referent indiscutible.

La seva pèrdua deixa un important buit. Però el seu llegat perdurarà sempre més entre nosaltres. Els i les qui vam tenir la sort de lluitar al seu cantó continuarem lluitant, recollint la torxa que ens ha llegat  i continuant el combat per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. Company, allà on siguis, sàpigues que aviat brindarem per tu perquè entre totes i tots haurem fet realitat un dels teus somnis, la independència!

Bon viatge pels guerrers que al seu poble són fidels!
El millor homenatge la victòria!
Visca la Terra Lliure!

Girona, juny de 2013
Països Catalans
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid