Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PSC vol coartar el dret a manifestació?
04/09/2013 Jordi Navarro
Jordi Navarro, geògraf i regidor a Girona per la CUP Jordi Navarro, geògraf i regidor a Girona per la CUP
El portaveu del PSC Pere Navarro ha afirmat en declaracions que els activistes aplegats a l'ANC que organitzen la Via Catalana han de pagar les despeses derivades de la manifestació. Lluny de moderar-se i retirar aquest disbarat continua insistint en el tema i ara ja té el suport del PP, que a través de la seva portaveu a Catalunya afirma també que els manifestants han d'assumir aquestes despeses. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Navarro ha intentat escapolir-se i ha afirmat que en tot cas només hauria de ser per aquesta manifestació, per la Via Catalana, o sigui per una mobilització independentista.

Com a independentista, com a ciutadà, com a anticapitalista, com a ecologista i com a moltes altres coses que sóc no puc acceptar aquestes amenaces. La generació dels meus pares va haver de lluitar contra un règim criminal que prohibia la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres drets democràtics, inclosos els de manifestació i lliure reunió. Encetar una via autoritària com la que proposa Pere Navarro és molt perillós i des del meu punt de vista una societat democràtica no hauria d'acceptar-ho.

El recurs de carregar les despeses de les mobilitzacions als manifestants ja fa temps que se sent. Des de partits de dretes fins a sectors intransigents de la societat. Però aquesta deriva antidemocràtica que ha iniciat Pere Navarro és des del meu punt de vista inacceptable. Si cada cop que ens manifestem hem de pagar les despeses derivades dels dispositius de seguretat acabarem desembocant en una espiral repressiva (a través de la dissuassió) sense aturador.

Les gravíssimes declaracions d'aquest polític conservador atempten directament contra els drets democràtics de milions de persones i no és acceptable que surtin gratuïtes. Pere Navarro ha de demanar excuses de forma immediata i dimitir de tots els seus càrrecs públics. Una societat democràtica madura ha de ser molt ferma amb les actituds que atempten contra el dret a manifestació i d'altres drets democràtics.        
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid