Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Carles Belda, un dels guardonats amb els Premis Joan Coromines

Carles Belda, un dels guardonats amb els Premis Joan Coromines

07/05/2014 Cultura

El proper dissabte 10 de maig se celebrarà a Sabadell la Tretzena edició dels Premis Joan  Coromines que anualment lliura  la Coordinadora d'Associacions de la Llengua (CAL) a persones i entitats que s’han distingit en la defensa  i promoció de la llengua i la cultura catalana.

Enguany les persones guardonades són el periodista, assagista, dramaturg i novel·lista Víctor Alexandre, el programa radiofònic La Primera Pedra de RAC1, els Cinemes Boliche, el músic Carles Belda i la periodista i escriptora Patrícia Gabancho.

En el decurs de l’acte s’anunciarà el guanyador/a del Concurs de Cartells del Correllengua i es llegirà el manifest del Correllengua 2014. A més, el sociolingüista Francesc Xavier Vila farà una conferència sobre els reptes de les polítiques lingüístiques educatives a la Catalunya independent. Finalment, el trobador i cantautor Jaume Arnella farà una petita actuació de cloenda.

Aquest esdeveniment és obert al públic i l’assistència és gratuïta prèvia inscripció. Per a més informació i confirmacions, cal enviar un correu a cal@cal.cat o bé trucar al telèfon 934 159.

Els Premis Joan Coromines

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem al voltant de la festivitat de Sant Jordi.

Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones o col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat.

Des de l'any 2002 aquests premis s'han lliurat a Gràcia, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern, Mataró, etc. Aquest any celebrarem la XIII edició dels Premis an Sabadell, el 10 de maig a les 20h al Casal Pere Quart.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid