Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Centre Social de Sants guardonat amb el Premi Joan Coromines

El proper 4 de maig, el teatre Sant Medir de Sants aplegarà el lliurament dels Premis Joan Coromines en la seva 12 edició.

19/04/2013 Cultura
Cooirdinadora d'Associacions per la Llengua Cooirdinadora d'Associacions per la Llengua | Autor: Cal

El Centre Social de Sants, que recentment ha celebrat els 40 anys de treball continuat al barri, ha estat guardonat amb el 12è Premi Joan Coromines. També han estat guardonats,  l'actriu Montserrat Carulla, la cantant i actriu Núria Feliu, el diari digital Racó Català i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Els Premis Joan Coromines els convoca anualmenr la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) amb la voluntat d’homenatjar a persones i entitats que s’han distingit en la defensa i promoció de la llengua i la cultura catalanes.

El lliurament dels premis es farà el proper 4 de maig al el teatre Sant Medir de Sants. L'acte anirà conduït per l'actriu Meritxell Ané, i inclourà un breu parlament de Miquel Sellarès, director del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya. A més a més, en el decurs de la trobada es llegirà el Manifest del Correllengua 2013 i es farà públic el cartell oficial del Correllengua 2013. Com a final de festa es farà un recital de cançó a càrrec de Francesc Mir i acompanyants. Clourà la vetllada el tradicional Sopar per la Llengua que es celebrarà a la Sala Nova, annexa al teatre.

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem al voltant de la festivitat de Sant Jordi.

Premis pel compromís en la normalització de la nostra llengua

Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones o col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat.

Des de l'any 2002 aquests premis s'han lliurat en poblacions o barris diferents, Gràcia, Esplugues de Llobregat, l' Hospitalet, Sant Just Desvern, Mataró, etc. Aquest any celebrarem la XII edició dels Premis Joan Coromines, al barri de Sants, concretament el 4 de maig al Teatre de Sant Medir.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid