Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura als mitjans
RAC1 veta la falca publicitària d’Òmnium a favor de la consulta

La ràdio del Grup Godó ha aplicat la censura per combatre l'augment de la consciència independentista i veta la falca publicitària d’Òmnium a favor de la consulta

10/04/2014 Comunicació

Mèdia.cat explica avui al seu web que Òmnium Cultural va intentar contractar una sèrie d’espais publicitaris a la ràdio del Grupo Godó. Però després de diferents negociacions, al final RAC1 ha decidit no emetre l’anunci en un clar acte de discriminació política. Segons la noatícia, d’Òmnium han confirmat aquesta versió dels fets.

A diferència dels anuncis de sexe i altres publicitats agressives, així com propaganda política de tot signe, el Grup Godó ha aplicat en canvi una política de censura sense pal·liatius per combatre l'augment de la consciència independentista.

La notícia també explica que des de RAC1 no s’han volgut fer declaracions a Mèdia.cat, però un possible motiu per prendre aquesta decisió obeiria la participació de Pérez Esquerdo, locutor de l’emissora, "per evitar confusions en l’oient." Segons Òmnium, alguna altra ràdio els ha fet identificar la falca com un missatge publicitari, precisament per evitar aquest tipus de situació confusa, però asseguren que amb RAC1 ni tan sols se’ls ha ofert aquesta possibilitat.

Tal i com indica Media.cat, de totes formes no seria la primera vegada que un locutor de RAC1 apareix a la mateixa ràdio en un anunci. Recentment va ser el cas d’Òscar Dalmau, presentador de La Competència, qui va protagonitzar una campanya publicitària d’Ecoembes sobre el reciclatge d’envasos.

Tallar la connexió

El veto del grup Godó es produeix després de l'emissió de falques publicitàries a ràdios catalanes durant aquesta setmana, en què una sèrie de ciutadans reals anomenats Aznar, Botella, Montoro o Chacón mostren el seu suport a una consulta sobre la independència després de rebre una suposada trucada de Xavier Pérez Esquerdo, humorista al programa de RAC1.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid