Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Blanes demana que es garanteixi la participació en els Plens municipals

La candidatura independentista critica la manca de transparència de tot el procés i demana obertura de mires per permetre un canvi real en la manera de fer política a Blanes

17/04/2014 Política
La CUP de Blanes ha presentat un seguit d’al·legacions a la proposta inicial de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) amb l'objectiu de fixar uns mínims per tal que les entitats puguin participar amb garanties dels Plens i de la política municipal, tal com es demanava en  la moció aprovada pel plenari el 30 de juliol de l’any passat. Aquella moció, impulsada per la CUP, demanava posar en marxa el procés de modificació el ROM per permetre que les entitats puguin participar dels plens municipals, ja sigui formulant preguntes per escrit o presentant propostes per tal que aquestes siguin debatudes i votades pel consistori amb els mateixos drets d'exposició i rèplica que qualsevol grup municipal.

La CUP mostra el seu rotund desacord amb la proposta inicial de modificació del ROM aprovada inicialment pel consistori en el ple del passat mes febrer, actualment en període d’exposició pública i al·legacions, ja que aquesta s’allunya substancialment del contingut de la moció que el mateix plenari va aprovar el passat juliol.

La CUP ha manifestat que “ no compartim la proposta inicial del consistori i per aquest motiu hi presentem al·legacions”. Per la CUP el redactat proposat pel consistori no recull l’essència de la proposta que es va aprovar el passat mes de juliol i, al nostre entendre, suposa una simple operació de maquillatge per mantenir els privilegis dels grups municipals i l’hermetisme de les institucions, i no pas una voluntat ferma de provocar un canvi real en la manera de fer política a Blanes.

Així la formació d’entrada al·lega, tal com ja ha fet amb d’altres ordenances municipals, la manca de transparència i la opacitat en el procediment per elaborar una normativa tant important com aquesta que, a més en aquest cas, tracta sobre la participació ciutadana. La CUP proposa a més mantenir els aspectes claus de l’acord de Ple que el passat mes de juliol va posar en marxa tot aquest procés. Segons la CUP “cal defensar enèrgicament el contingut i els valors de la proposta aprovada el Juliol passat”. En aquest sentit la formació considera que “és irrenunciable garantir tant el dret a rèplica com que totes les entitats, organitzacions o partits polítics que desenvolupin la seva tasca en l’àmbit municipal de Blanes tinguin els mateixos drets i puguin participar dels Plens municipals en igualtat de condicions”. Finalment la candidatura denuncia que un dels punts de la moció aprovada el juliol passat ha estat directament exclòs del redactat i al·lega que “és fonamental permetre la fiscalització de la tasca dels regidors per part de la ciutadania i per tant cal mantenir en el redactat el dret a realitzar precs i preguntes escrites per tal que aquestes siguin contestades per l'equip de govern o la oposició durant el desenvolupament dels plens municipals”.

Segons la formació independentista “el que ens cal és una proposta ambiciosa i útil per fer passos endavant en matèria de participació ciutadana, i demanem sobretot voluntat política al consistori per estar a l’alçada de les demandes de la ciutadania”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid