Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Jornada commemorativa a l’entorn de l’exili republicà

Demà dissabte 26 d'abril al Museu de l'Exili de la Jonquera es farà una jornada commemorativa de l’exili republicà i la seva significació enguany que es compleix el  75è aniversari de la retirada republicana.

25/04/2014 Memòria històrica

El proper dissabte 26 d'abril es farà una jornada commemorativa, que alhora serà de divulgació històrica, sobre l’exili republicà i la seva significació enguany que es compleix el  75è aniversari d’aquest important esdeveniment històric. En concret, es proposa que el Museu Memorial de l’Exili aculli un seguit de conferències durant un matí al voltant de diversos aspectes de l’exili. Així mateix, s’oferirà una visita guiada del museu a tots els assistents i per la tarda es farà una visita a un lloc de memòria emblemàtic com és el camp de Ribesaltes.

Programa de la jornada al MUME:

10-10:30h: Parlaments institucionals. Projecció audiovisual: fragments testimonials de l'exili (entrevistes recollides al Banc de Dades Audiovisual del Memorial Democràtic).

Conferències:

10:30h: “L’exili republicà i la seva significació històrica”, a càrrec d’Enric Pujol, historiador (UAB).

11h: “L’acollida dels republicans a França i els camps de concentració”, a càrrec de Felip Solé, documentalista.

11:30h: descans

12h: “La Generalitat republicana a l’exili” a càrrec de Mercè Morales, historiadora.

12:30h: “La cultura catalana a l'exili. L'exemple de Pau Casals”, a càrrec de Josep M. Figueres, professor de periodisme (UAB).

13h – 14h Visita guiada al Museu Memorial de l’Exili

Dinar

15:30 h – 17:30h Visita guiada al Camp de Ribesaltes amb la participació del testimoni Antoine de la Fuente.

 

-Inscripció gratuïta

-Places limitades

-Servei gratuït d'autobús (Barcelona-Girona- MUME,La Jonquera-Ribesaltes-Barcelona)

-Per a l'inscripció a les conferències, visites guiades i servei d'autobús, contactar amb:  memorialdemocratic@gencat.cat o al Telèfon 93 63 47 370.

Més informació a: www.memorialdemocratic.gencat.cat

Organitza:

Memorial Democràtic

MUME

Col·labora:

Revista Sàpiens

Mémorial del Camp de Rivesaltes

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid