Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCRAÏNA
Ucraïna mobilitza els seus reservistes

Les tropes russes  van envair les principals artèries de Crimea dissabte i el mateix dia el govern d’Ucraïna va mobilitzar els reservistes

03/03/2014 Internacional
Els moviments de Rússia per aconseguir el control de la península de Crimea van provocar que dissabte Ucraïna cridés  a mobilització els seus reservistes  militars després d’advertir Moscou contra noves incursions.  Un dia després, el Parlament rus va concedir al president Vladímir V. Putin àmplia autoritat per utilitzar la força militar en resposta a l'agitació política d’Ucraïna que ha desallotjat un aliat del Kremlin i instal·lat un nou govern prooccidental.

Les tropes russes sense cap identificació o  insígnia però utilitzant vehicles militars amb matrícules de força russa del Mar Negre van envair les principals artèries de Crimea dissabte, van envoltar els edificis del govern, van tancar l'aeroport principal i es van apoderar de centres de comunicació, consolidant un pla que va començar divendres basat en controlar la regió de Crimea (que és majoritàriament pro–russa). A les ciutats ucraïneses amb majoria de població russa com Khàrkiv i Donetsk també hi ha hagut enfrontaments entre manifestants ucraïnesos i pro-russos.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid