Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCRAÏNA
Emboscada a Ucraïna

El 20 de febrer vuit autobusos que tornaven a Crimea  després de participar  en accions  “antimaidan" van patir una emboscada a Korsun , regió de Cherkasy.

27/02/2014 Internacional
Grups de milicians ucraïnesos  armats amb armes de foc, pals i còctels molotov van detenir el passat 20 de febrer  una caravana d'autobusos a Korsun (regió de Cherkasy) quan intentava tornar a Crimea (zona russòfona d'Ucraïna) després de participar en manifestacions “antimaidan” a Kiev. Segons algunes fonts els milicians ucraïnesos van apallissar i matar alguns dels activistes “antimaidan” després  d’obligar-los a córrer nus i cantar l’himne d’Ucraïna. L'assalt va durar de les 16:00 fins a les 23.00 i algunes informacions apunten que ha deixat una fossa comuna en un abocador proper.

Segons el testimoni d’Ekaterina Solodilova, una de les retingudes, “al nostre primer autobús li van llançar un "còctels molotov", i així (els milicians ucraïnesos) van ser capaços d'aturar el comboi. A continuació, l'autobús va ser incendiat. De fet,  dels vuit autobusos només en van quedar dos intactes. Al primer hi anaven veterans de l'Afganistan i els representants dels cosacs. Ells van sortir i van tractar de protegir-nos, però van ser ferits. No van poder aturar l'atac dels extremistes, cinc persones van morir a trets a l'acte.”.

Solodilova  explica que “Les dones no les han tocat. Les dones es van agenollar i van demanar clemència. Hem pregat” i que els milicians ucraïnesos els cridaven "Vostès són bandits, feixistes, traïdors a la nació, per quina raó hi ha anat (a Kiev) perquè el President els doni un regal? Som el poble. La península de Crimea és una desgràcia per a la nació!"

El fet que els milicians ucraïnesos insultessin als manifestants pro-russos de Crimea dient-los feixistes afegeix confusió als fets ja que normalment (a excepció d’algun periodista) s’associa les milícies ucraïneses al filo-feixisme. Curiosament, aquest mes ha estat el 70è aniversari de la gran emboscada que va fer l’exèrcit soviètic a l’exèrcit nazi a la zona de Korsun-Cherkasy, però en aquella ocasió estava molt més clara la ideologia de cada un dels bàndols.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid