Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catala a l'escola
Somescola.cat prepara una cercavila multitudinària per l’escola catalana

Tindrà lloc el 14 de juny a Barcelona i serà una mobilització festiva i reivindicativa

20/03/2014 Educació

Somescola.cat ha anunciat avui la convocatòria d’una cercavila multitudinària per l’escola catalana al centre de Barcelona el proper 14 de juny. Una mobilització que vol aplegar milers de persones de la comunitat educativa i de la resta de la societat civil, per convertir-se en un clam històric en defensa de l’escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu.

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives ha destacat que la rua transcorrerà amb un caire festiu, amb la participació de grups de cultura popular i companyies de teatre de carrer. Abans del 14 de juny, també es vol implicar les escoles i les entitats d’educació en el lleure mitjançant un projecte pedagògic: que els participants aprenguin a fer-se el seu capgròs per poder-lo estrenar durant la cercavila, que coincidirà amb el final de curs 2013-2014.

Somescola.cat destaca que la defensa col·lectiva del model escolar vigent és una qüestió de democràcia i de país. Amb aquesta cercavila, la coordinadora vol ratificar la unitat cívica al voltant de l’escola catalana i mostrar el rebuig social a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules.

Somescola.cat donarà aviat més detalls del recorregut i la resta d'informació sobre la cercavila.

Una mobilització de país

A la presentació de l’acte hi han assistit representants de les 38 entitats de la coordinadora. Muriel Casals (Òmnium), ha destacat que “el 14 de juny vol ser una gran mobilització de país per donar suport a l’escola catalana davant l’ofensiva judicial i política que la posa en qüestió”. Per la seva banda, Josep Maria Cervelló (USTEC) ha destacat que “és una crida oberta a tota la comunitat educativa i a la societat en general per fer front tant a la LOMQE com a la recent sentència del TSJC”, mentre que Teresa Casals (Plataforma per la Llengua) ha dit que serà “una cercavila lúdica i festiva però alhora contundent, perquè reclamarem amb alegria que volem mantenir l’escola que el nostre Parlament ha decidit”.

Josep Maria Àlvarez (UGT) ha dit que “fem una esmena a la totalitat a la LOMQE, perquè no aporta res de positiu i la immersió lingüística garanteix la igualtat d'oportunitats al nostre país”. Finalment, Joan Carles Gallego (CCOO) ha afegit que “el proper 14 de juny renovarem el nostre compromís col·lectiu amb l'escola catalana” i que “no hi ha cap problema social real per l'ús del català com a llengua vehicular a l’escola”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid