Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Micromecenatge per portar a judici la incineradora Lafarge de Montcada i Reixac

La campanya compta amb un vídeo de  l'actor Sergi Lòpez i un macro festival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris que se celebraràb el proper 15 de març

07/03/2014 Territori
Montcada i Reixac, una població oblidada ara amenaçada per Eurovegas Montcada i Reixac, una població oblidada ara amenaçada per Eurovegas

La campanya veïnal #Judicialacimentera va iniciar el passat 28 de febrer una campanya de micromecenatge a través de la plataforma GOTEO.ORG i el dissabte 15 de març el col·lectiu Pigem@s Revoltos@s organitza un macro festival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris. Està previst que es portarà a Madrid el judici contra la cimentera Lafarge, pels perills que planteja per a la salut del veïns i l'impacte al medi. Una denúncia històrica per la salut i el medi ambient

Suport de Sergi López i Feliu Ventura

Paral·lelament, l’actor Sergi López ha criticat, en un vídeo de suport a la campanya, el tractament dels residus que porta a terme la cimentera Lafarge a la localitat de Montcada i Reixac. A la gravació, el conegut actor, mostra un pot de vidre ple de residus procedents de la incineradora, que ha estat recollits durant tres dies, al terrat d’ un habitatge del carrer Turó, situat a un 300 metres de la fàbrica.

Diferents estudis universitaris han demostrat que la població que habita en un radi d’entre quatre i cinc quilòmetres al voltant d’una incineradora té un risc més elevat de patir malalties greus com poden ser el càncer. Concretament certs tipus de càncer com el de pleura, estómac, fetge o ovaris.Actualment hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que falla a favor del veïnat. Aquesta sentència té un recurs presentat per l’empresa i la Generalitat conjuntament. Així el Tribunal Suprem de Madrid ha de sentenciar sobre la empresa Lafarge de Montcada i Reixac i també sobre Cosmos situada al Bierzo. Lafarge va guanyar 601 milions d’euros nets durant el 2013. Un 65% més que al 2012.

Lafarge va guanyar 601 milions d’euros nets durant el 2013. Un 65% més que al 2012. La cimentera de Lafarge situada a Montcada i Reixac va tenirquasi dos milions d’euros de benefici al mercat del CO2. Simplement per la venta de l’excedent de la quota assignada pel govern per a contaminar.

López s’ha sumat d’aquesta manera a la campanya #judicialacimenteraque impulsa el veïnat de Montcada i Reixac, Nou Barris, Ripollet i altres municipis afectats pel ràdi d’acció de la cimentera. L’actor s’uneix d’aquesta manera a la campanya en què ja han participat altres persones, com ara el cantautor Feliu Ventura.

En aquest sentit la campanya veïnal inicia a partir del 28 de febrer una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo.org. I per altra banda el proper dissabte 15 de març el col·lectiu Pigme@s Revoltos@s organitza un macro festival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris amb el mateix objectiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid