Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient i salut
L'actor Sergi Lòpez s'afegeix a denúncia contra la incineradora Lafarge de Montcada i Reixac

L’actor Sergi López ha gravat un video explicant els motius pel quals pel quals la cimentera de Lafarge de Montcada i Reixac hauria de deixar d’incinerar

24/02/2014 Territori

Es tracta d'un suport important a la campanya històrica contra la incineradora d'aquesta localitat del Vallès Occidental.

Aquest video es farà públic als propers dies. Ha estat durant una trobada entre la Plataforma Antininiceració de Montcada i Reixac,  la Plataforma Nou Barris Cabrejada  i en Sergi López a l’Ateneu Popular 9 Barris.

La campanya veïnal #Judicialacimentera inicia aquest 28 de febrer una campanya de micromecenatge a través de la plataforma GOTEO.ORG i el dissabte 15 de març el col·lectiu Pigem@s Revoltos@s organitza un macro festival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris. Està previst que es portarà a Madrid el judici contra la cimentera Lafarge, pels perills que planteja per a la salut del veïns i l'impacte al medi.


Una denúncia històrica per la salut i el medi ambient

El 2008 la  Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac  va denunciar que la Generalitat havia respost fins aleshores amb evasives i encobrint els efectes contaminants de la incineradora. L’escrit, que es va presentar als responsables la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, demanava informació sobre els graus d’emissió que realitza la fàbrica de l’empresa Lafarge Cementos SA en aquesta població.

Per una altra banda, el febrer del 2011 es va iniciar una campanya per recaptar fons per presentar-se com a acusació particular en la denúncia per contaminació acústica contra la planta Lafarge. La querella havia estat interposada per la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de Barcelona. En aquest procés la fiscalia va imputar  l'exalcalde socialista de Montcada, César Arrizabalaga (dimitit en saber-se esquitxat per la trama Pretòria); la regidora de Medi Ambient Eva Gonzalo i l'exdirector de la fàbrica de Lafarge a Montcada, Oswaldo Pereda.

Aquesta denúncia es va revestir de molta més gravetat el febrer del 2008, quan el web Montcada Confidencial va posar de relleu la relació de les conseqüències nefastes de la contaminació sobre la salut de les persones, especialment en el cas de Montcada i Reixac, afectada per la producció cimentera, industrial i de tractament dels residus. Diversos veïns de Montcada i Reixac afectats per la malaltia SSQM (Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple) explicaven als mitjans els greuges d’aquesta malaltia provocada per la contaminació industrial sense escrúpuls.

Durant aquests anys aquesta denúncia a crits ha estat acompanyada d'actes i mobilitzacions, i s'ha convertit en la principal reivindicació dels veïns de Montcada en relació al territori i a la salut.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid