Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Interessos urbanístics generen el desallotjament de Can Piella a Montcada i Reixac

El grup immobiliari Alcaraz s'ha carregat en poques hores la tasca de més tres anys i mig de l'ús social de la masia

15/05/2013 Drets i Llibertats
Mobilització del passat mes d'octubre en defensa del projecte de Can Piella Mobilització del passat mes d'octubre en defensa del projecte de Can Piella

Cap a les 6.30h., els Mossos d'Esquadra han desallotjat la masia de Can Piella, a Montcada i Reixac, ocupada des del 2009. L'acció policial per desocupar la finca ha trobat la resistència del col·lectiu  van reconvertir la masia -que va estar 12 anys abandonada- en un centre sociocultural i de conreu de la terra.

Una trentena de policies han hagut de refer els camins d'accés a la finca ja que els havien inutilitzat.  Un cop a la masia, els Mossos han tret primer algunes persones que eren dins la masia, però el més complicat ha estat fer baixar dos joves d'una torre muntada sobre la teulada, on resistien lligats a l'estructura, a 18 metres d'alçada. Els mossos han detingut 5 persones acusades d'haver llançar pedres contra els agents.

Covant projectes

Fa poc més de tres anys, els terrenys i la finca de Can Piella, situada a Montcada i Reixac, eren pràcticament un abocador. La masia, del segle XVII, estava en ruïnes perquè feia 12 anys que estava abandonada. Després que fa tres anys una trentena de joves de la zona van decidir recuperar-la, refer-ne sostres, netejar l'entorn i treballar la terra, l'aspecte, ara, no té res a veure. Entre altres novetats, hi ha un hort comunitari on treballen veïns de les poblacions veïnes i s'hi fan tallers d'energies renovables o d'horticultura.

El grup Alcaraz està darrera del desallotjament

La denúncia que ha impulsat tot el procés penal contra Can Piella fou presentada el 29 de novembre de 2010 per Enrique Nieto Carrillo, apoderat de l'empresa Malca 2 SL. Aquesta empresa forma part d'un conglomerat de societats immobiliàries anomenat Grupo Alcaraz, una promotora que es va fer d'or durant la dècada de vaques grasses de la bombolla immobiliària, abans de l'esclat financer de 2007, segon informa La Directa

Els seus balanços es comptabilitzen per centenars de milions d'euros. Manuel Alcaraz Puig és l'artífex d'aquest imperi, i ha protagonitzat al llarg d'aquest temps nombrosos casos de corrupció. L'any 1990, quan dirigia l'empresa Polizur, fou detingut per la Guàrdia Civil –per ordre del jutge Emilio Soler–, sota l'acusació d'haver orquestrat una xarxa de frau en el pagament de l'IVA. Entitats veïnals i grups polítics de l'oposició al consistori de Montcada i Reixac també el van acusar de connivència amb l'alcalde César Arrizabalaga a l'hora de rebre importants beneplàcits per a la construcció de gratacels i urbanitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid