Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Finalitza amb èxit el micromecenatge per a les memòries d'Àlvar Valls

El projecte de TotSuma per publicar les memòries d'Àlvar Valls, independentista que va viure exiliat i refugiat des de 1977, ha finalitzat amb una ràpida resposta dels mecenes, 133 sumadors que han fet possible l'objectiu del projecte

09/03/2014 Cultura

Les memòries del militant independentista, poeta i periodista, ha complert el seu objectiu. Aquestes memòries apareixeran dies abans de Sant Jordi.

El projecte de TotSuma va recollir en només 5 dies 2.500€ dels 3.000 que té com a objectiu. Un èxit sense precedents en micromecenatges per publicar llibres, que mostra el suport a la publicació d'aquestes memòries i l'interès per una temàtica que fins fa pocs anys es presentava com a tabú.

L'autor i promotor d'aquest projecte ha anunciat que els diners sobrants seran destinats en part a augmentar el tiratge de la primera edició del llibre a fi que es pugui distribuir a més llibreries dels Països Catalans, i en part per fer possible l’edició d’altres llibres dins el marc de la memòria històrica de la lluita per l’alliberament nacional.

Una història de Militància, presó i exili (1970-1998)

El projecte de TotSuma ha fet possible la publicació les memòries d'Àlvar Valls, el llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998). Aquest militant destacat del FNC i que fou membre d'EPOCA, a part de corrector a diverses publicacions i llibres, com Serra d'Or, explica a les seves memòries molts fets sobre la repressió i la persecució de l'independentisme, els pactes de la Transció, l'exili i episodis de la seva trajectòria com a militant i com a exiliat a París i refugiat a Andorra des de 1977.

El llibre, tal i com s'ha anunciat, segueix un fil autobiogràfic de l’autor, narrats per un testimoni de primera mà, sobre els convulsos anys del final del franquisme i el començament de la Transició, l’acció unitària dels partits democràtics clandestins i la lluita particular de l’independentisme, el pas de l’acció política a la lluita armada, la quotidianitat dels militants armats alliberats, la detenció i l’empresonament de l’autor i, més tard, el seu llarg exili de vint anys. 

Està escrit amb un aire de novel·la, però amb tots els personatges i les situacions reals. Per això el llibre és una aportació a la memòria històrica en forma d’una minuciosa crònica en la qual s’expliquen per primera vegada alguns fets i circumstàncies poc o gens divulgats que ajuden a fer conèixer la lluita d’aquells catalans i catalanes que fa 40 anys ja lluitaven per la independència.

El llibre, d'unes 400 pàgines i amb il·lustracions documentals, contindrà dos textos introductoris: un de Miquel Sellarès, company de l’autor en la lluita unitària antifranquista, i un altre de Carles Sastre, company de l’autor al Front Nacional de Catalunya i a EPOCA i posteriorment membre de Terra Lliure. També recollirà un annex amb deu retrats literaris d’antics companys i un índex de noms citats amb més de 500 entrades. L’edició anirà a càrrec d’una editorial comercial.

Els enllaços a la Introducció, al Sumari i a l’Índex de noms ofereixen una idea del contingut d'aquest llibre, que apareix com imprescindible per entendre moltes claus de l'anomenada Transició als Països Catalans, i concretament de l'experiència d'EPOCA.

Recompenses del projecte

Tal i com vam anunicar en una notícia anterior, en aquest projecte de micromecenatge s’ofereixen com a recompenses diferents opcions, segons d’aportació. Entre aquestes recompenses destaca l'edició fascímil del poemari Crit, "un llibre mític", un recull de 33 poemes socials i reivindicatius, escrits en la seva majoria a la presó Model de Barcelona el 1977, editats per primera vegada pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) el 1980, i amb un pròleg/poema de Manuel de Pedrolo i el dibuix de la portada del també represaliat independentista Manuel Viusà. 

Altres recompenses d'aquest TotSuma són el poema visual del dissenyador gràfic lleidatà Pau Llop fet sobre uns versos d’Àlvar Valls i de 40 x 50 cm vertical; i una serigrafia de l’il·lustrador i fotoperiodista Jordi Borràs amb el poema “Clam” de l'autor, de 29,7 x 42 cm vertical. Totes dues obres amb una edició exclusiva de 20 exemplars numerats.

La recompensa principal és el llibre que farà possible aquest projectre, Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998). Però també que els noms dels sumadors apareguin en els agraïments del llibre, així com la dedicatòria el llibre a aquells sumadors que ho hagin demanat expressament.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid