Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
micro-finançament
"totSuma" celebra el seu primer aniversari

La plataforma de micro-finançament ja compta amb més de 40 projectes resolts amb èxit · S'han recollit prop de 150.000 € i s'han registrat 4.230 usuaris diferents

18/03/2014 Economia
totSuma totSuma

Avui, 18 de març, fa exactament un any que "totSuma", una humil plataforma de micro-finançament es va posar en marxa. Va arrencar amb 3 projectes: la campanya pel Correllengua al Principat i Catalunya Nord de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), el llibre 'Catalunya silenciada' de Dux Editorial, i amb el disc en occità 'Òk! Brigada Internacional' liderat per músics de la talla de Carles Belda o Joan Garriga, entre d'altres. La veritat és que totSuma es va posar en funcionament amb projectes, que no només resultaven molt interessants, sinó que a més, definien perfectament el què volia ser aquesta plataforma.

El projecte però, no comença el març de 2013, sinó molt abans. Més d'un any abans, quan per vols de gener de 2012, tres coneguts posen sobre la taula la idea de crear una plataforma de micro-finançament en clau catalana. El país està en plena agitació, i just quan més falta ens faria disposar de recursos econòmics és quan menys n'hi ha de disponibles. Així doncs, perquè no posar un granet de sorra al procés independentista des d'allà on es sentíen més còmodes, que era Internet? I amb aquesta premissa van construir un complex web des de zero, quan al setembre d'aquell mateix any, la gran manifestació de la Diada els va fer adonar que si mai havia fet falta un projecte com totSuma, ara esdevenia escencial.

Però no només han aconseguit ajudar a fer realitat tots aquests projectes, sinó que amb el 5% de comissió que es queda totSuma per cada projecte exitós, han aconseguit finançar l'Assocació Xarxa Digital Catalana (Xadica), responsable de la plataforma, i que treballa per promoure l'ús de la llengua catalana a Internet. Amb aquest finançament, Xadica permet allotjar i donar suport gratuïtament a centenars de llocs web en català.

Després d'aquests 365 dies, no son la plataforma líder, ni ho pretenen ser. Tan sols volien ser una eina valuosa per aquelles entitats i col·lectius catalans que tinguessin necessitats de finançament, i així ha sigut. D'aquesta manera, més de 40 projectes diferents han aconseguit recollir prop de 150.000 €, que han aportat fins a 4.230 usuaris diferents. Sense ells, els sumadors, l'èxit d'aquest projecte no hagués estat possible.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid