Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
OCUPACIÓ FRANQUISTA
L'Ajuntament de Girona commemora l’ocupació franquista amb un web interactiu

Les imatges del web combinen fotografies de l’any 1939 amb fotografies actuals.

05/02/2014 Memòria històrica
L'Ajuntament de Girona ha publicat un web interactiu on es recullen algunes de les imatges de l'ocupació franquista del 4 de febrer de  1939. A la nova web és possible veure fotografies de fa 75 anys on es mostren les tropes feixistes a la ciutat i els efectes dels bombardejos d’aquell any fusionades amb fotografies actuals.

A la pàgina del facebook Girona Abans han ajuntat una de les fotografies del web  (en la qual surt el local de Socors Roig de Catalunya bombardejat) amb la crònica d’aquell bombardeig descrita a la biografia d’Octavi Viladrosa “Sang, dolor, esperança”.

A dos quarts de dues de la tarda del dia 4 de febrer de 1939, les forces de la IV Divisió de Navarra accediren al barri de l'estació del ferrocarril mentre que els legionaris italians ho feren per la carretera de Sant Feliu de Guíxols i algun escamot per Sant Daniel. Camilo Alonso Vega, general en cap de l'exèrcit d'ocupació, rebé els honors dels triomfadors a la plaça del Marquès de Camps.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid