Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Acte de la CUP commemorant el 75è aniversari de l’ocupació franquista de Girona

Aprofitant la commemoració de l’efemèride la CUP ha reclamat que la plaça Poeta Marquina recuperi el seu nom original de plaça del Carril i que s’hi instal·li un plafó informatiu amb informació sobre el refugi antiaeri que hi al seu subsòl. L'acte ha acabat amb un minut de silenci i una ofrena floral a la zona de jocs infantils de la plaça, que és justament on es troba el refugi.

04/02/2014 Memòria històrica
Acte commemorant el 75è aniversari de l'ocupació franquista de Girona i els bombardejos de 1939 (a més a més es va demanar el canvi de nom de la plaça) Acte commemorant el 75è aniversari de l'ocupació franquista de Girona i els bombardejos de 1939 (a més a més es va demanar el canvi de nom de la plaça)

Amb l’objectiu de conmemorar el 75è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Girona i els darrers bombardejos sobre la ciutat, la comissió de cultura de la CUP ha organitzat avui a les 19.30 un acte d’homenatge als lluitadors antifeixistes i les víctimes dels bombardejos a la plaça Poeta Marquina on s'ha demanat que es recuperi dins el nomenclàtor gironí el nom tradicional d’aquesta plaça i que, en restitució de la nostra memòria històrica col·lectiva, es canviï el nom de la Plaça del Poeta Marquina pel de Plaça del Carril.

El nom d’aquesta plaça remet a un poeta i dramaturg que, a banda de no tenir cap relació amb la ciutat, va donar suport a l’Espanya feixista i va ocupar càrrecs de responsabilitat durant la Dictadura. En morir-se, el mateix Franco va assistir al seu funeral. Durant els parlaments també s'ha recordat els efectes dels bombardejos sobre la població civil, la nul·la relació de Marquina amb Girona i que la plaça ha tingut diversos noms durant la seva història, començant per plaça del Carril, plaça Francesc Macià, plaça d'Avel·lí Lorinete i plaça Poeta Marquina.

La formació independentista també ha reclamat que s’hi instal·li un plafó amb informació sobre el refugi antiaeri que hi ha al subsòl de la plaça i els efectes dels bombardejos feixistes sobre la ciutat. L'acte ha acabat amb un minut de silenci i una ofrena floral a la zona de jocs infantils de la plaça, que és justament on es troba el refugi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid