Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria història
Commemoració del 75è aniversari de l'entrada de les tropes feixistes a Vilanova i la Geltrú
22/01/2014 Drets i Llibertats
Títol de la imatge Títol de la imatge

Ahir, a les 13:00h, es va inaugurar una placa de record als lluitadors  per la llibertat que van ser assassinades i que descansen a la fossa comuna del Cementiri Municipal de Vilanova i la Geltrú.

Ja fa uns anys que  la CUP insisteix en la dignificació d’aquest espai, i fins i tot ja va celebrar un acte d’homenatge fa 5 anys, commemorant el 70è aniversari i també van produir un documental titulat "La memòria retrobada", on diversos testimonis parlaven de les seves vivències personals durant la Guerra Civil i amb l'entrada dels franquistes a Vilanova.

Finalment, l’Ajuntament va inaugurar aquesta placa de record a combatents per la llibertat executats i que encara avui dia es troben en una fossa comuna. Són una vintena de persones les que hi són enterrades. Per la CUP, "és tot un orgull haver contribuït en la dignificació i homenatge a aquestes persones que van perdre la vida lluitant contra el feixisme".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid