Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria Històrica
El Refugi d’Alcoi incorpora el so dels bombardejos de la Guerra Civil

El Refugi de Cervantes, a Alcoi, és un dels pocs refugis dels Països Catalans amb aquestes característiques.

15/02/2013 Memòria històrica

Segons informa La Veu del País Valencià. La Regidoria de Turisme d’Alcoi ha introduït novetats al Refugi de Cervantes, i així modernitzar aquesta infraestructura turística que portava 6 anys sense canvis. La principal novetat és la incorporació de so a la visita turística; per tant, al llarg del recorregut els visitants escoltaran el so dels bombardejos amb l'objectiu que entenguen una mica més les sensacions d'aquells que van patir la Guerra Civil a la ciutat. Al mateix temps, també s’ha canviat el so ambiental i s’ha incorporat la música que sonava en aquella època en la ràdio.

Els altres canvis del refugi són la ubicació de la foto de Federico Borrell ʹTainoʹ que ara està a l'entrada de l'exposició com a ʹbenvingudaʹ al visitant, ja que la foto de Robert Capa s'havia convertit, malgrat les controvèrsies, en una icona de la Guerra Civil espanyola.

Finalment, també s'ha incorporat un mural amb cartells representatius del conflicte en una de les parets. Tal i com comenta la regidora de Turisme, Maria Llopis, ʺel refugi necessitava alguna renovació des de feia temps. Quan vam assumir la seua gestió després de la Fundació Puente de Culturas, teníem clar que li volíem donar-li un altre aire. Ara ho hem aconseguit amb la mínima inversió econòmica. Tots sabem que el refugi no és ben bé un museu, les novetats sempre són a més llarg termini i l'espai és com és; l'aposta ha estat a dotar-lo d'allò que pensàvem que estava més fluix: l'emotivitatʺ.

A més a més, des de l'Ajuntament es pretén que el Refugi de Cervantes, un dels pocs refugis que existeixen a l’Estat espanyol amb aquestes característiques, siga una infraestructura turística però també un espai de reflexió per a la pau.

Enguany la ciutat també rememora el 75 aniversari dels bombardejos de l'aviació italiana que va deixar una llarga llista de víctimes entre la població alcoiana. Recentment es va aprovar una declaració institucional al plenari de l'Ajuntament i el Refugi també estudia col·locar al llarg d’aquest any, un espai on aquestes víctimes tinguen un record continu per part dels alcoians i visitants.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid