Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
La guerra continua a Rojava

Al kuridstan Occidental o Rojava (en kurd Rojava vol dir Oest) segueixen els enforntaments entre els militants kurds i els jihadistes ajudats per Turquia, Qatar i Aràbia Saudita sense que la guerra tingui gaire ressó en els mitjans de comunicació internacionals.

12/01/2014 Internacional
El partit kurd PYD (i la seva milícia YPG), que està molt realcionat amb el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), va prendre el control de gran part de la província de Hassakeh (Rojava) al règim d'Assad l'estiu de 2012.  El PYD tenia la intenció de romandre neutral en el conflicte sirià però vàren ser atacats pels jihadistes sirians (que reben suport de Turquia, Aràbia Saudita  i Qatar) a l'estratègica ciutat fronterera de Ras al- Ayn. Aquests enfrontaments van degenerar en una guerra sense quarter entre els kurds i una poderosa aliança de grups jihadistes, incloent les filials d'Al-Qaida ISIS i Jabhat al- Nusra.

Al setembre de 2013 es produí una contraofensiva de l' YPG contra els jihadistes, que havien colpejat profundament les zones rurals de la província d'Hassakeh en un intent d'envoltar i capturar Ras al-Ayn on el règim d'Assad és un espectador neutral en la lluita entre els rebels jihadistes i kurds i sense que la guerra tingui gaire ressó en els mitjans de comunicació internacionals (a excepció d'alguns reportatges de cadenes "minoritàries").
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid