Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'Escola
La CUP crida a la desobediència i a la defensa del model d'immersió lingüística

Isabel Vallet alerta que "hi ha una ofensiva en marxa a tots els Països Catalans"

31/01/2014 Educació
Banner en defensa del català a l'escola Banner en defensa del català a l'escola
La diputada Isabel Vallet (CUP-AE) ha fet una crida avui a desobeir la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia que ha imposat a cinc escoles fixar l'utilització mínima de l'espanyol en un 25% de l'horari lectiu. Vallet ha alertat que "estem davant d'un nou atac contra el país dins del marc d'una ofensiva que afecta a tots els Països Catalans"

La CUP ha recordat que no només hi ha en marxa una ofensiva contra el sistema d'immersió lingüística a Catalunya, "l'ofensiva espanyolitzadora s'estén a tot el país amb la Llei Wert, les llei de funció pública, de Símbols i el decret de trilingüisme a les Illes, el tancament de línies al País Valencià, entre altres" ha recordat la diputada de la CUP-Alternativa d'Esquerres.

Per l'esquerra independentista la desobediència popular i institucional són imprescindibles per a fer front a aquesta ofensiva. "O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble" ha recordat Vallet parafrasejant a Joan Fuster.

25% de les classes en castellà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat que les escoles hauran d'oferir com a mínim un 25% de l'horari lectiu en castellà, una assignatura troncal a part de la de castellà, a les aules amb alumnes que ho demanin . Així ho ha determinat en la resolució de cinc recursos de diversos pares que havien guanyat sentències al mateix tribunal i al Tribunal Suprem però que es queixaven perquè el Departament d'Ensenyament no havia complert les mesures cautelars dictades. El TSJC considera que el català ha de ser el "centre de gravetat" del sistema educatiu, però estableix que el castellà, després de la sentència de l'Estatut, també ha de ser vehicular en una proporció "raonable".

El Tribunal ha emès cinc interlocutòries de famílies diferents que reclamaven el compliment de mesures cautelars acordades pels tribunals perquè els seus fills fossin atesos en castellà, però sense estar separats de la resta d'alumnes. La Generalitat havia recorregut contra les mesures cautelars i ara el TSJC les ha confirmat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid