Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Elèctriques
Espanya arxiva la MAT que "trinxava" el sud del Franja de Ponent fins a les Terres de l'Ebre

La MAT estava projectat que passés per un total de 17 municipis de 6 comarques en els seus 101,10 km de recorregut (Matarranya, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès).

17/01/2014 Territori
No a la MAT No a la MAT

El Ministeri de medi Ambient ha enviat una carta a l’Ajuntament de la Secuita (Tarragonés) on declara "l'arxivament de l’expedient d’avaluació ambiental del projecte Nova línia elèctrica a doble circuit Escatrón - Els Aubals - la Secuita". El projecte ha estat tombat perquè, com va denunciar ERC, presentava un defecte legal de tramitació. Tot i així, cal recordar que la línia havia despertat un fort rebuig per l'afectació que el traçat tindria sobre el territori, segons informa Aguaita.cat

En altres paraules, el projecte de la MAT torna a la casella zero, així que el promotor, Red Eléctrica Española, si vol tornar-lo a presentar, ha de fer informe mediambiental i obrir període d’al·legacions. "I si això passés, el territori està articulat com no ho estava abans i està preparat per actuar amb força amb les al·legacions", ha avisat Eudald Roca, l'alcalde de la Secuita, que ha informat de l'arxivament.

L'alcalde de Falset, Josep Puxeu, ha apuntat que "sabem que s’arxiva el projecte de la MAT no per convenciment, sinó per un defecte de forma, però estem preparats per si el promotor volgués iniciar de nou un projecte que nosaltres, els del Priorat, rebutgem".

La MAT estava projectat que passés per un total de 17 municipis de 6 comarques en els seus 101,10 km de recorregut (Matarranya, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid